Zin in een potje snelschaken? Doe dan mee aan het toernooi!
Zin in een potje snelschaken? Doe dan mee aan het toernooi! (Foto: Aangeleverd)

Snelschaaktoernooi bij Zegerplas

Sport

ALPHEN - Er wordt zaterdag 17 september vanaf 13.30 uur tot ongeveer 17.00 uur een Open lucht snelschaaktoernooi gehouden. Dit gebeurt bij droog weer op de schaaktafels op het grasveld aan de westkant van de Zegerplas, in het verlengde van Urban Atheletes Park, ten zuiden van Wet ‘n Wild.

Dit snelschaaktoernooi heeft plaats in het kader van de Nationale Sportweek en is voor jong en oud, bij voorkeur voor schakers, die nog geen lid zijn van een schaakclub. “Bij voldoende deelname kunnen er twee snelschaaktoernooien parallel zijn, één voor de jeugd en één voor senioren, anders één gecombineerd toernooi voor alle leeftijden, aldus de organisatie achter het evenement.

Aanmelden

Aantal partijen en speeltempo: 3, 4 of 5 partijen per persoon en 10 of 15 minuten per persoon, per partij, op de klok, afhankelijk van het aantal deelnemers. Vooraf aanmelden heeft de voorkeur maar is niet verplicht. Bij vooraf aanmelden kan de Alphense Schaakclub, ASC inschatten op hoeveel belangstelling kan worden gerekend en met welk toernooischema (4-, 5- of 6-kamp) wordt gewerkt. Aanmelden is mogelijk per e-mail via: hermo_kuilenberg@kpnmail.nl.