De 5 leukste bezienswaardigheden in Alphen aan den Rijn!

Uitgaan
Vogelpark Avifauna is zeker een aanrader als je in Alphen aan den Rijn bent!
Vogelpark Avifauna is zeker een aanrader als je in Alphen aan den Rijn bent! (Foto: Marieke Roggeveen)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphen aan den Rijn biedt tal van bezienswaardigheden. Van het Archeon tot vogelpark Avifauna en de Zegerplas. Ontdek de charme van Alphen aan den Rijn! In dit artikel zetten we de 5 leukste bezienswaardigheden in Alphen aan den Rijn op een rij.

Bezienswaardigheden Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn heeft genoeg bezienswaardigheden om een leuke dag mee te vullen. Dit zijn de 5 leukste bezienswaardigheden in Alphen aan den Rijn:

  • Museumpark Archeon
  • Vogelpark Avifauna
  • Zegerplas / Park Zegersloot
  • Oudshoornse Kerk
  • Rijnplein centrum

Museumpark Archeon | Alphen aan den Rijn

Museumpark Archeon is een uniek historisch themapark in Alphen aan den Rijn. Hier herleef je de geschiedenis van Nederland, van de prehistorie tot de middeleeuwen. Wandel door nagebouwde dorpjes, ontmoet Romeinen en ridders, en leer op interactieve wijze over oude ambachten en tradities. Een onvergetelijke tijdreis voor jong en oud! Archeon is al te bezoeken vanaf €21,90 voor kinderen van 4-9 jaar en voor kinderen en volwassenen vanaf 10 jaar voor €24,90.

Het adres van Museumpark Archeon is Archeonlaan 1, Alphen aan den Rijn.

Vogelpark Avifauna | Alphen aan den Rijn

Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn is een betoverende bestemming voor vogelliefhebbers. Verken het park en bewonder een breed scala aan exotische vogelsoorten. Geniet van boeiende vogelshows, maak een boottocht langs de vogeleilanden en leer meer over de natuurbehoudsinspanningen van Avifauna. Een paradijs voor natuurliefhebbers! Avifauna is al te bezoeken vanaf €18,50.

Het adres van Vogelpark Avifauna is Hoorn 59, Alphen aan den Rijn.


Foto: PR.

Zegerplas / Park Zegersloot | Alphen aan den Rijn

De Zegerplas en Park Zegersloot in Alphen aan den Rijn vormen een plek van rust, midden in de natuur. De Zegerplas biedt volop mogelijkheden voor recreatie en watersport. Park Zegersloot heeft prachtige wandel- en fietspaden, een grote speeltuin en activiteiten zoals golf en bootverhuur. Een natuurlijk paradijs voor ontspanning en plezier en een perfecte bezienswaardigheid in Alphen aan den Rijn!

Het adres van Zegerplas / Park Zegersloot is Burgemeester Bruins Slotsingel 20, Alphen aan den Rijn.

Oudshoornse Kerk | Alphen aan den Rijn

De Oudshoornse Kerk is een historische kerk en bezienswaardigheid in Alphen aan den Rijn. Met de opvallende architectuur en rijke geschiedenis trekt de kerk bezoekers aan. Binnenin kun je regelmatig genieten van tentoonstellingen en culturele evenementen. Het is ook mogelijk om een rondleiding te volgen, bijvoorbeeld tijdens een familiedag of als bedrijfsuitje!

Het adres van Oudshoornse Kerk is Oudshoornseweg 90, Alphen aan den Rijn.

Rijnplein centrum | Alphen aan den Rijn

Het Rijnplein is het bruisende centrum en een leuke bezienswaardigheid van Alphen aan den Rijn. Dit levendige plein is omringd door diverse winkels, gezellige terrassen en eetgelegenheden. Het is de ideale bezienswaardigheid in Alphen aan den Rijn om te winkelen, te genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon te ontspannen en de levendige sfeer van de Alphen aan den Rijn te beleven!