Het Bomenplein en de aangrenzende winkelpanden blijven.
Het Bomenplein en de aangrenzende winkelpanden blijven. (Foto: Archief/RH)

Veel reacties op bericht Omroep West over winkelcentrum Bogaard

Winkelen Bogaard

‘Het ooit modernste winkelcentrum van Nederland gaat drastisch op de schop’, kopt Omroep West op 5 december. Hiermee doelt het nieuwsmedium op de verandering die winkelcentrum In de Bogaard momenteel ondergaat. In plaats van een winkelcentrum wordt het een plek waar wonen en werken even belangrijk zijn als winkelen: Bogaard Stadscentrum.

Dat het gebied deze verandering ondergaat, is al een hele tijd bekend. Wethouder Armand van de Laar vertelde in februari 2022 meer over de plannen in Groot Rijswijk. Ook hebben er al diverse informatiebijeenkomsten plaatsgevonden en is er een uitgebreide website over de verbouwing: bogaardstadscentrum.nl

Een deel van de winkels blijft, maar passage De Terp (waar ooit V&D zat) en de Sterpassage verdwijnen. De sloop van de Sterpassage is al bijna afgerond. Op deze plek komen twee woontorens. Op de plek van De Terp komt het Hof van Rijswijk.


Facebook

Op het bericht van Omroep West is in zeven uur tijd al honderden keren gereageerd op Facebook. Sommige mensen waren nog niet op de hoogte van de verbouwing en betreuren dat het winkelcentrum verdwijnt. Meerdere Facebookgebruikers geven de schuld van het ‘ten onder gaan’ van het winkelcentrum aan het betaald parkeren: bijna €3 per uur. Er zijn mensen die vinden dat het winkelcentrum al jaren geleden tegen de vlakte had moeten gaan, en anderen die het juist nog steeds wel prettig winkelen vinden.

Verder worden er warme herinneringen aan winkelcentrum In de Bogaard gedeeld, zoals ‘Altijd iedere week shoppen met mijn moeder hier’ en ‘Gewerkt bij een modezaak’.