De kleine spookjes konden meer dan 20 spannende activiteiten doen.
De kleine spookjes konden meer dan 20 spannende activiteiten doen. (Foto: Nico Goedegebuur)

Halloween op de Hoogstraat trekt ruim 500 spokenjagers

Algemeen

Aan de noodkreet van Schiedam Centrum om de spokenjagers donderdag 27 oktober te komen helpen met het vangen van gemene griezels, werd massaal gehoor gegeven. Verkleed als heksen, zombies, skeletten en meer liepen de kleine spookjes over de Hoogstraat langs meer dan 20 spannende activiteiten.

Twee chirurgen lieten de kinderen geblinddoekt aan hele vieze dingen ruiken voor de winkel van Pita Delicatessen en proeven bij Gezondheidswinkel Libra. Gelukkig werd die smaak verzacht bij Kinderwinkel d’Uk met een lekkere ‘pompoen’ mandarijn. Sommige lieten zich terplekke prachtig schminken bij Mooisch Concept-Store en bijna alle kinderen namen plaats onder de pratende hoed met een gigantische bellenblaasmachine bij The Feather Store of namen een kijkje in de donkere gang bij Seca Pipas.

Durfal

Alle ondernemers hadden er plezier in. Ze waren zelf ook uitgedost. Zo stonden de heren van Stripes klaar in bloedige doktersoutfits om met de kinderen een oogbalrace dwars door de winkel te doen en werd er bij dameskledingwinkel Verroux getekend met toverstiften. Bij het steeg van het Jenevermuseum was het zo mistig, dat je je afvroeg wat voor vreemde zaken zich daar afspeelden. De kleine durfals lieten zich er niet door misleiden en stapten moedig door de rook op zoek naar de heksenketel met groene heksenthee (T3 Drinks) met kikkerogen... Wie durfde te proeven kreeg een stempel op de stempelkaart.


In de steeg bij het Jenevermuseum speelden zich vreemde zaken af. - (Foto: Nico Goedegebuur)

Trick or treat

De twee spokenjagers die voor het gemak hun busje op het Koemarktpleintje hadden geparkeerd, waren blij verrast met zoveel hulp. De snoepzakjes die de kinderen na afloop van hun dappere tocht kregen, raakten dan ook sneller op dan verwacht. Met een bonnetje kunnen deze alsnog worden opgehaald bij SHOP, Hoogstraat 140.

Wordt vervolgd

Schiedam Centrum bedankt alle leveranciers, diensten, ondernemers, vrijwilligers en bezoekers die hebben bijgedragen aan deze geweldige avond. Centrummanager Kitty Buijtendijk: “We zien nog zoveel mogelijke samenwerkingen en willen het evenement volgend jaar graag verder uitbreiden. Misschien zelfs met een extra ronde voor 16+ in stegen en pakhuizen.”


Alle ondernemers hadden er plezier in. - (Foto: Nico Goedegebuur)