Het Boomkwekerijmuseum in Boskoop houdt op 9 april een innamedag.
Het Boomkwekerijmuseum in Boskoop houdt op 9 april een innamedag. (Foto: Boomkwekerijmuseum)

Boomkwekerijmuseum houdt innamedag

Nieuws

BOSKOOP - “Hebt u zoals velen de coronaperiode gebruikt om eindelijk eens uw zolder, kelder of schuur op te ruimen? Dan bent u vast allerlei objecten en geschriften tegengekomen die daar al jaren lagen te verstoffen, maar die u ook niet wilde weggooien. Het Boomkwekerijmuseum biedt een oplossing: schenk ze aan ons!” De innamedag vindt plaats op zaterdag 9 april van 10.00 tot 16.00 uur.

“Het doel van het museum is immers het cultureel erfgoed van de sierteeltregio Boskoop en omstreken zorgvuldig te bewaren, zodat de huidige generatie een goed beeld krijgt van het verleden en zo wordt bijgedragen aan haar culturele identiteit”, aldus het museum.
Alle aangeboden objecten worden getoetst door conservator Gé Vaartjes. “Als het object inderdaad bijdraagt aan de kennis van de geschiedenis van Boskoop en/of de boomkwekerij, zal het in dank worden aanvaard.”

“U krijgt als schenker een ontvangstbewijs en wie weet vindt u uw object terug in een tentoonstelling waarin we aandacht geven aan een selectie uit alle schenkingen.”

Bezoekers zijn welkom op zaterdag 9 april van 10.00 tot 16.00 uur in het Boomkwekerijmuseum aan Reijerskoop 52-54 in Boskoop.
“Tip: diverse creatieve Boskopers laten in de tijdelijke expositie werk zien, geïnspireerd door 800 jaar Boskoop. Neem een kijkje!”

Meer informatie over het Boomkwekerijmuseum in Boskoop is te vinden op de website van het museum: https://boomkwekerijmuseum.nl.