Kunstenaar Munir de Vries bekijkt de platencollectie van Herman, bewoner van 1 van de 2 woningen.
Kunstenaar Munir de Vries bekijkt de platencollectie van Herman, bewoner van 1 van de 2 woningen. (Foto: Marisa Beretta)

Workshops muurschildering Nagtzaamplein voor bewoners

Cultuur

HAARLEM - Het Nagtzaamplein zal na de zomer een make-over krijgen. Kunstenaar Munir de Vries gaat in opdracht van Stichting kapsalon en 37 PK, twee muurschilderingen realiseren op de kopse kanten van de woningen van Elan aan de Feithstraat.

Om samen met bewoners tot een ontwerp te komen kunnen in aanloop als onderdeel van de kunstroute ‘Sporen door Oost’ bewoners uit de Amsterdamse Buurt zich opgeven om zaterdag 10 en 17 juni mee te doen aan verschillende graffitiworkshops. Deze worden gehouden in de Moeder de Verlosserkerk aan de Amsterdamsestraat. Het resultaat van het voortraject zal te zien zijn tijdens de Kunstroute Sporen door Oost van 29 juni - 17 juli. De verschillende ontwerpen kunnen dan aanschouwd worden. Op de muur van de kerk aan het Franciscuspad zal dan de input van de buurt, gemaakt door de buurt, te bezichtigen zijn.

Zaterdag 10 juni kunnen bewoners deelnemen aan de workshops: Schetsen 12:00-13:30 uur, stencils maken 14:00-15:30 uur en graffiti 16:00 - 17:30 uur. Het is mogelijk om aan alle drie de workshops deel te nemen. Zaterdag 17 juni zijn er op dezelfde tijden drie workshops en wordt de muur aan het Franciscuspad onder handen genomen. Ook hier is een traject dat loopt van 12:00-17:30 uur. Je kunt om 12:00, 14:00 en 16:00 uur instappen.

Inschrijven en meer informatie kan via www.stichtingkapsalon.nl.