De 10 leukste workshops in Haarlem!

Nieuws
Een workshop is het ideale vriendinnenuitje.
Een workshop is het ideale vriendinnenuitje. (Foto: Pexels)

HAARLEM - Haarlem biedt een overvloed aan workshops die je creativiteit kunnen ontgrendelen en je artistieke vaardigheden naar een hoger niveau kunnen tillen. Of je nu een kunstenaar bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe hobby, deze workshops bieden een uitstekende gelegenheid om jezelf onder te dompelen in de boeiende wereld van kunst en ambacht. Hier vind je de 10 leukste workshops in Haarlem!

De 10 leukste workshops in Haarlem

Dit zijn de 10 leukste workshops in Haarlem:

  1. Graffiti workshop Haarlem
  2. Keramiek workshop Haarlem
  3. Workshop fotografie Haarlem
  4. Kook workshop Haarlem
  5. Barista workshop Haarlem
  6. Workshop sieraden maken Haarlem
  7. Workshop schrijven Haarlem
  8. Yoga workshop Haarlem
  9. Workshop glasblazen Haarlem
  10. Workshop bonbons maken Haarlem

1. Graffiti workshop Haarlem

Graffitifun biedt uitgebreide en leuke graffiti workshops aan in Haarlem en omgeving. Ze verzorgen workshops voor scholen, bedrijfsuitjes en evenementen in binnen- en buitenland. Er is een speciale legale graffiti plek in Haarlem waar we kunnen spuiten voor een authentieke ervaring.

2. Keramiek Workshop Haarlem

Laat je handen in de klei zinken en leer de ambachtelijke kunst van pottenbakken en keramiek. Bij Haarlemse Klei kun je de geheimen van het vormgeven en glazuren ontdekken terwijl je unieke keramische stukken maakt, van delicate schalen tot prachtige vazen. Bezoek de website van Haarlemse Klei voor meer informatie en om je in te schrijven.

Pottenbakken in Haarlem
Pottenbakken in Haarlem - Pexels

3. Workshop fotografie Haarlem

Vang de schoonheid van Haarlem met je camera tijdens een fotografie-expeditie door de pittoreske straten en verborgen hoekjes van de stad. Schnek Fotografie biedt deze workshop aan, waar je leert composities te maken, licht te gebruiken en momenten vast te leggen die een verhaal vertellen. Ga voor meer informatie naar de website.

4. Kook workshop Haarlem

Ervaar de culinaire geneugten van Haarlem tijdens een kookworkshop waar je leert hoe je heerlijke Italiaanse gerechten bereidt. Bij Kookstudio In Bocca al Lupo duik je in de wereld van kruiden en specerijen terwijl je smakelijke en verrassende maaltijden bereidt. Voor inschrijvingen en het bekijken van het workshopaanbod kun je terecht op de website.

5. Barista workshop Haarlem

GUUS Koffie in Haarlem biedt een barista workshop aan voor koffieliefhebbers. De workshop behandelt koffieachtergrond en latte art. Haarlem heeft veel koffiegelegenheden en gespecialiseerde zaken. De workshops zijn in restaurant Meneer Frans, op doordeweekse dagen en weekendochtenden.

6. Workshop sieraden maken Haarlem

Evelien’s creatieve winkel in Haarlem organiseert diverse workshops, waaronder sieraden maken, breien, haken, weven en meer. Het atelier fungeert als ontmoetingsplek voor mensen van alle leeftijden om samen mooie creaties te maken en van elkaar te leren. De workshops zijn geschikt voor kinderfeestjes, bedrijfsuitjes en vrienden- of familiebijeenkomsten.

Creatieve workshop Haarlem
Ga voor een creatieve workshop in Haarlem - Pexels

7. Workshop schrijven Haarlem

Als woorden jouw medium zijn, is een schrijfworkshop iets voor jou. Verken verschillende genres, zoals poëzie, fictie of creatief schrijven, tijdens workshops bij Schrijven in Haarlem. Ontwikkel je schrijfvaardigheden onder begeleiding van ervaren schrijvers en docenten. Voor meer informatie en inschrijvingen kun je terecht op de website.

8. Yoga workshop Haarlem

Vind innerlijke rust en harmonie tijdens een yoga- en meditatieworkshop bij Yoga Innerwork. Leer verschillende yogahoudingen, ademhalingstechnieken en meditatieoefeningen om balans en sereniteit te ervaren. Bezoek de website voor meer informatie over workshops en om je aan te melden.

9. Workshop glasblazen Haarlem

CathsGlas biedt in Haarlem creatieve workshops aan, waaronder een populaire workshop glasfusen. Deelnemers kunnen hun eigen bloemstuk van glas maken, waarbij technieken zoals mozaïeken worden gebruikt. Tijdens de workshop “een landschap van glas” leer je hoe je met behulp van glasverf en gekleurde korreltjes glas een glaslandschap kunt creëren.

10. Workshop bonbons maken Haarlem

Kookparty biedt in Haarlem een heerlijke workshop bonbons maken aan. Tijdens deze workshop leer je alles over het tempereren en enroberen van chocolade, het maken van ganache en het transformeren van kleine chocoladebolletjes tot prachtige cadeautjes. Na de workshop gaat iedere deelnemer naar huis met een doosje zelfgemaakte bonbons om van te genieten.

Workshops Haarlem

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van workshops in Haarlem en het specifieke aanbod kunnen variëren. Het is raadzaam om de websites van de bedrijven te bezoeken voor actuele informatie over workshops in Haarlem, planningen en inschrijvingen. Veel plezier met het verkennen van de creatieve wereld van Haarlem!