Afbeelding
Foto: Pixabay

Samen wandelen voor onderzoek naar vrouwenhart

Nieuws

REGIO - Wandel mee op zondag 14 mei! Dan organiseert de serviceclub Inner Wheel Purmerend een wandeling in Monnickendam voor het vrouwenhart. Wat is er leuker om dat op Moederdag te doen?

Gezellig om zo’n wandeling met familie en vrienden te maken. Wandel door de straten, langs monumentale huizen, over bruggen, bezichtig de Grote Kerk, bekijk de talloze gevelstenen die Monnickendam rijk is, neem je museumkaart mee voor een bezoek aan het Waterlands museum de Speeltoren of kijk naar de ruitertjes van de Speeltoren en strijk neer op de gezellige terrassen aan de haven. Voor kinderen is er tijdens de wandeling een puzzeltocht waar ze een prijs mee kunnen winnen. Onderweg krijgen ze bij een ijssalon een ijsje. Voor volwassenen is er een punt onderweg waar zij van een kop koffie/thee of frisdrank en een koekje kunnen genieten. De volledige opbrengst is bestemd voor de stichting Hart voor Vrouwen. Deze stichting is opgericht in 2014 door prof. dr. Angela Maas, omdat onderzoek naar het vrouwenhart hard nodig is. Met onderzoek kan men eerder hartfalen bij vrouwen herkennen en preventief behandelen. 

De start van de wandeling is tussen 10.30 en 12.00 uur bij Bierderij Waterland, Galgeriet 4 in Monnickendam. Kosten zijn tien euro per persoon. Kinderen onder de twaalf jaar wandelen gratis mee. Aanmelden kan via mail: activiteitcommissieiwpurmerend@gmail.com . Na aanmelding ontvang je de wandelroute en het bankrekeningnummer om het geld over te maken. 

Kijk voor meer informatie op www.hartvoorvrouwen.nl .