Wandelen in Hoorn: ontdek de mooiste West-Friese wandelroutes!

Uitgaan
De leukste wandelroutes in Hoorn en omgeving!
De leukste wandelroutes in Hoorn en omgeving! (Foto: De leukste wandelroutes in Alphen aan den Rijn!)

HOORN - De omgeving van Hoorn biedt tal van mogelijkheden om te wandelen in de prachtige natuur. Van kronkelende bospaden tot uitgestrekte polders, er is voor iedereen wel een gepaste wandelroute in Hoorn te volgen. Hieronder vind je een overzicht van enkele wandelroutes in en rondom Hoorn, inclusief goede lunchplekken en bezienswaardigheden!

Wandelroutes Hoorn

Wandelen in Hoorn en de omliggende dorpen bieden een schat aan wandelmogelijkheden voor natuurliefhebbers en geschiedenisfanaten. Zo voert de wandelroute ‘Julianapark – Hoofdtoren Hoorn’ je langs de oude stadsmuur en door het prachtige Julianapark, waar je kunt genieten van de flora en fauna. De wandelroute ‘Blokker naar Strandje van Schellinkhout’ brengt je door pittoreske straatjes van Blokker naar het prachtige strandje van Schellinkhout.

Een andere leuke wandelroute in Hoorn is de ‘Berkhout door de polders-route’. Deze route voert je langs schilderachtige boerderijen en door de polders van West-Friesland. Of je nu wilt ontspannen of jezelf wilt uitdagen, deze routes bieden voor elk wat wils!

Wandelroute Julianapark – Hoofdtoren Hoorn

9,67 kilometer

De wandelroute Julianapark – Hoofdtoren Hoorn is een prachtige manier om de stad Hoorn te verkennen, op een geheel eigen wijze. Deze route neemt je mee langs de oude stadsmuur en door het prachtige Julianapark, waar je kunt genieten van de flora en fauna. Onderweg passeer je historische bezienswaardigheden zoals de Hoofdtoren en het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen. De route biedt een perfecte mix van cultuur en natuur en is geschikt voor wandelaars van alle niveaus.

Wandelroute Julianapark – Hoofdtoren Hoorn
Bekijk hier meer informatie over de wandelroute.

Wandelroute vanuit Blokker naar Strandje van Schellinkhout

10,3 kilometer

De wandelroute in Hoorn vanuit Blokker naar Strandje van Schellinkhout is een prachtige wandeling door Blokker en langs het kleine strandje van Schellinkhout. De route begint in het hart van Blokker. Daarna voert de route je door een prachtig landschap met weidse vergezichten en langs het prachtige strandje van Schellinkhout. Of je nu wilt genieten van de frisse zeelucht of wilt ontspannen in de natuur, deze wandelroute biedt voor elk wat wils.

Wandelroute vanuit Blokker naar Strandje van Schellinkhout
Bekijk hier meer informatie over de wandelroute.

Wandelroute vanuit Berkhout door de polders

7,55 kilometer

De Wandelroute in Hoorn vanuit Berkhout door de polders is een prachtige wandeling door het Nederlandse platteland. De route neemt je mee langs oude boerderijen en door uitgestrekte polders. Je ziet hier de typisch Nederlandse landschappen met koeien, schapen en molens. Het gebied rondom Berkhout staat bekend om de rustige omgeving. Of je nu een lokale inwoner bent of op bezoek bent, deze wandelroute is een geweldige manier om de prachtige omgeving van Berkhout te verkennen.

Wandelroute vanuit Berkhout door de polders
Bekijk hier meer informatie over de wandelroute.

Lunchen Hoorn

Niets is zo heerlijk als lunchen na een wandeling in Hoorn. Het centrum van Hoorn biedt tal van leuke opties om uit te kiezen. Geniet bijvoorbeeld van een vers gebakken broodje bij een van de gezellige lunchrooms aan de Grote Noord. Of proef de heerlijke visgerechten bij een van de vele visrestaurants aan de haven.

Voor wie van iets hartigs houdt, zijn er genoeg sfeervolle plekjes om te genieten van een hartige maaltijd met uitzicht op de historische gebouwen van de stad. Het centrum van Hoorn biedt veel en is de perfecte plek om bij te komen na een mooie wandeling.

Bezienswaardigheden Hoorn

Hoorn is een historische stad met een rijke geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden die je tijdens een wandeling kunt ontdekken. Je kunt tijdens een wandeling genieten van het prachtige uitzicht op het Markermeer en de historische gebouwen, waaronder het Westfries Museum, de Hoofdtoren en het Oostereiland bewonderen. Tijdens wandelen in Hoorn kun je ook de prachtige landgoederen en West-Friese omgeving bewonderen. Daarnaast zijn er tal van parken en natuurgebieden te ontdekken, waaronder het Julianapark.