Er werd hard gewerkt om de speeltuinen op te knappen.
Er werd hard gewerkt om de speeltuinen op te knappen. (Foto: Aangeleverd)

Vernieuwing speeltuinen Hensbroek van start gegaan

Algemeen

HENSBROEK - Met man en macht wordt er gespit in de speeltuinen van Hensbroek. Door dorpsparticipatie in te zetten heeft het DOE-team Speeltuinen Hensbroek inmiddels twee van de vijf speeltuinen leeggehaald, zodat speeltoestelleveranciers Kompan en De Twee Heren hun werk kunnen doen. Inmiddels staan er in ‘t Waterweidje al splinternieuwe speeltoestellen en ligt het kunstgras er bijna in.

Femke de Wit van het DOE-team zegt: “We zijn ruim twee jaar geleden gestart met het maken van de eerste ontwerpen. In samenwerking met de basisschoolkinderen en een aantal potentiële leveranciers kwamen daar toen mooie ideeën uit en tijdens een informatieavond hebben we deze aan ons dorp gepresenteerd. En nu, met heel veel geduld, is het dan echt gelukt! Wij zijn erg trots op ons team en kijken terug op een fijne samenwerking met de gemeente. Iedereen streefde hetzelfde doel na: leuke, duurzame en veilige speelplekken maken voor de kinderen in Hensbroek.”


Pannenkoekfeest

Het DOE-team hoopt dat iedereen alle speeltuinen komt uitproberen. Vrijdag 14 juli worden de nieuwe speeltuinen officieel geopend, met onder meer een leuke speeltuinspeurtocht en een pannenkoekfeest.


Even bijkomen van het zware werk. - (Foto: Aangeleverd)