Wéér een stap dichter bij mooie speeltuinen in Hensbroek

Algemeen
Het Doe-team, met vlnr. Vanessa Appelman, Femke Wit, Sylvia Mak, Yvonne Keijzer en Noël Smal.
Het Doe-team, met vlnr. Vanessa Appelman, Femke Wit, Sylvia Mak, Yvonne Keijzer en Noël Smal. (Foto: Aangeleverd)

HENSBROEK - De zes enthousiaste dames van het Doe-team Speeltuinen Hensbroek voelen zich opgelucht. Anderhalf jaar hebben zij hard gewerkt aan een plan ter verbetering van de vijf speeltuinen in hun dorp. Na twintig jaar waren die echt verouderd en niet meer uitdagend voor de kinderen. En dat terwijl buitenspelen zo belangrijk is. Dat het anders moest was duidelijk. En dat dat nu waarschijnlijk echt gaat gebeuren is fantastisch! 

College is enthousiast

Wat begon met een enquête onder de basisschoolkinderen voor de eerste ideeën, is geëindigd in een creatieve strijd onder de speeltuinleveranciers; Kompan, Boerplay en De Twee Heren. De ontwerpen en het budget zijn dinsdag 7 juni goedgekeurd door het College van B&W van de gemeente Koggenland.

Volgende stap

De volgende stap is de verdediging van het voorstel in de Raad. Daarna staat het Doe-team nog een mooie taak te wachten, namelijk planning en een eigen bijdrage van betrokken bedrijven en dorpsbewoners verkrijgen. 

Hopelijk kunnen de kinderen van Hensbroek en de omliggende dorpen vanaf de volgende zomer dan eindelijk weer genieten van uitdagende en veilige speeltoestellen!

VANESSA KIRUNDA-APPELMAN