Steun de lokale ondernemers tijdens de Week van de Stenen Winkel.
Steun de lokale ondernemers tijdens de Week van de Stenen Winkel. (Foto: Dana Oei)
Advertorial

Week van de Stenen Winkel

Partnerbijdrage

Van 8 tot en met 14 mei is het de Week van de Stenen Winkel. In heel het land wordt tijdens deze week de lokale ondernemer gesteund, de stenen winkels die de steden en dorpen waar we wonen een stukje mooier maken.

Tijdens de corona lockdowns en door het online shoppen hebben stenen winkels het de afgelopen jaren moeilijk gehad. Het laat zijn sporen na en dat is te zien in het aantal winkel dat afneemt. Speciaal om de lokale stenen winkels te steunen en hun kracht te vieren, is de Week van de Stenen Winkel in het leven geroepen.

Lokale ondernemers door heel Nederland en Belgiƫ geven hun klanten tijdens deze week iets bijzonders mee, van een cadeautje bij aankoop tot het verloten van mooie prijzen. Zo vieren ze samen met hun klanten dat de deuren van de winkel (weer) open staan. In Alkmaar doen diverse winkels mee aan deze speciale week.

Help de lokale ondernemer

- Koop in die week 1x extra een product bij een lokale winkel. Hiermee steun je de droom van een lokale ondernemer. Met jouw aankoop ondersteunt de ondernemer zijn of haar gezin en helpt lokale activiteiten mee te financieren.

- Steun jouw favoriete lokale winkels via social media. Geef een like of een reactie op een Facebook of Instagram-post van de winkels in jouw buurt. Kost je helemaal niets, maar het helpt stenen winkels wel nieuwe mensen te bereiken.

- Plaats een bericht op social media met de hashtags #weekvandestenenwinkel en #koopklein. Maak bijvoorbeeld een foto van een product dat je bij een lokale winkel kocht en plaats deze hashtags bij je foto. Hiermee help je de boodschap te verspreiden dat de lokale stenen winkels in jouw buurt een bezoek waard zijn.

Kijk op www.weekvandestenenwinkel.com voor een overzicht van de deelnemende winkels. Staat jouw favoriete winkel er niet tussen? Neem dan contact op met je shop en vraag het na!