Winkelen in Alkmaar: hier moet je zijn!

Uitgaan
Hier kun je winkelen in Alkmaar!
Hier kun je winkelen in Alkmaar! (Foto: Aangeleverd)

ALKMAAR - Alkmaar is een bruisende en historische stad met meer dan genoeg plekken waar je terecht kunt voor kleding, boodschappen, food en meer. Maar waar kun je winkelen in Alkmaar? In dit artikel zetten we alle winkelcentra van Alkmaar op een rij!

Winkelen in Alkmaar

Winkelen in Alkmaar is een waar genot. De sfeervolle straatjes bieden een mix van trendy boetiekjes, ambachtelijke winkels en grote winkelketens. Laat je verrassen door het diverse aanbod en geniet van de gezellige winkelervaring. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de beroemde Kaasmarkt voor een unieke lokale traditie!

Hier kun je winkelen in Alkmaar:

Winkelgebieden Alkmaar

Er zijn liefst 10 winkelgebieden in gemeente Alkmaar: Alkmaar Centrum, De Hoef, De Mare, Groot Alkmaar, Overdie, Overstad, Oudorp, Graft, De Rijp en Schermer. De drie laatstgenoemden liggen niet in Alkmaar zelf, maar horen wel bij gemeente Alkmaar.

Winkelen Alkmaar centrum

De binnenstad van Alkmaar is een winkelparadijs dat je niet wilt missen. Met de karakteristieke grachten, gezellige pleinen en historische gebouwen biedt het een prachtige setting voor een dagje winkelen. Geniet van de levendige sfeer, ontdek unieke winkels en trakteer jezelf op een hapje of drankje in een van de gezellige cafés of restaurants. Winkelen in de binnenstad van Alkmaar is een ervaring op zich!

Winkelen Overstad Alkmaar

Alkmaar Overstad is een winkelgebied met maar liefst 80.000 m2 aan gespecialiseerde winkels. Van wonen en elektronica tot reizen en sport, hier vind je alles wat je zoekt. Laat je verrassen door het diverse aanbod en geniet van een volle dag winkelen in Alkmaar!

Winkelcentrum De Mare, Alkmaar

Winkelcentrum De Mare in Alkmaar is een bruisende bestemming voor shoppers. Met een zonnig terras bij de brasserie en het hele jaar door bijzondere activiteiten, zoals de ‘Zomer in de Mare’ theatervoorstellingen, is er altijd iets te beleven. De gratis parkeergarage maakt het gemakkelijk om met de auto of fiets te komen. Of je nu op zoek bent naar grote warenhuizen of lokale boetiekjes, in Winkelcentrum De Mare slaag je altijd.

Winkelcentrum De Hoef, Alkmaar

Winkelcentrum De Hoef in Alkmaar biedt alle gemakken die je zoekt. Met de Albert Heijn en Vomar als centrale supermarkten is het ideaal voor boodschappen. Naast de grote supermarkten zijn er diverse lokale ondernemers waar je kunt winkelen in Alkmaar. In De Hoef vind je alles wat je nodig hebt, van verswinkels tot doe-het-zelfzaken en dierenspeciaalzaken.

Winkelen in De Rijp

Winkelen in De Rijp is een charmante ervaring. De historische straten bieden een scala aan boetiekjes, ambachtelijke winkels en gezellige cafés. Verken dit pittoreske dorp en geniet van de authentieke sfeer tijdens een dagje winkelen in De Rijp.

Winkels Alkmaar

Het charmante Alkmaar biedt een gevarieerd aanbod aan winkels. Van gezellige boetiekjes tot bekende merken, er is voor ieder wat wils. Wandel door de historische straten en ontdek unieke kledingzaken, ambachtelijke winkels en levendige markten. Alkmaar is een ware winkelbestemming die je niet wilt missen!