Vier leden van Comité Dorpsstraat Eihof Schoolstraat (DES). V.l.n.r. Wil van Dam, Connie Greeve, Marcel Jansen en Ben Obdam op de plaats van het gewenste paaltje.
Vier leden van Comité Dorpsstraat Eihof Schoolstraat (DES). V.l.n.r. Wil van Dam, Connie Greeve, Marcel Jansen en Ben Obdam op de plaats van het gewenste paaltje. (Foto: Aart Tóth)

Buurt in verweer richting Noppes: ‘Paal in de grond’

Nieuws

CASTRICUM - De verwondering was groot na de mededeling dat kringlooporganisatie Noppes in het pand van de voormalige woonwinkel Huitenga zou plaatsnemen. “Hoe is het mogelijk dat hier een vestigingsvergunning voor is afgegeven, gezien de verwachte aantallen bezoekers die veelal met de auto komen”, laat het comité Dorpsstraat Eihof Schoolstraat (DES) weten.

Koppen bij elkaar

Eerdere informatie over een eventuele vestiging van een Filmhuis op die plaats strandden al bij voorbaat op parkeerplaatsen. Daarbij de plannen van de gemeente over een autoluw Dorpshart. Buurtbewoners waren de eersten, die zich verenigden en het gesprek aangingen met de gemeente, maar ook met Noppes. Ze brachten de koppen bij elkaar onder ‘Comité Dorpsstraat Eihof Schoolstraat’, kortweg DES genoemd.

Overleg met de gemeente

Net als veel Castricummers waren bewoners van de naast en achtergelegen panden benauwd met de toekomstverwachting en aanloop bij Noppes. Zij zochten overleg met gemeente Castricum, waarbij namens de gemeente verkeersdeskundige Arthur Sanders gesprekspartner was. De bedrijfsleiding van Noppes had de verwachting uitgesproken, door bewijzen uit de praktijk, dat er per dag 200 bezoekers komen en dan meestal met een auto. Dan zijn ook de openingstijden van zeven dagen per week van 9.00 tot 17.00 uur een struikelblok.

Overlast bezoekers Noppes 

Met die cijfers in de hand werd overleg gevoerd met de gemeente, waarbij oplossingen moesten worden gezocht de overlast tegen te gaan. Daarbij blijkt de makkelijkste oplossing de afsluiting van de Schoolstraat, voor de ingang van het Eihof vanaf de Dorpsstraat gezien. 

Ook een vergunningstelsel werd daarbij besproken. De ‘knip’ in de Schoolstraat zal dan inhouden, dat er van twee zijden een doodlopende straat ontstaat, wat zeker zal voorkomen dat Noppes bezoekers voor overlast zorgen. Betreffende ambtenaar zag deze oplossing ook wel zitten en beloofde stappen te ondernemen om deze oplossing aan te dragen binnen de gemeente.

 ”De kern van het probleem is, dat de gemeente verzuimd heeft het bestemmingsplan aan te passen, waardoor dit probleem is ontstaan”, aldus een lid van DES.

Parkeerdruk groot

Ook Noppes werd benaderd, waarna DES met locatiemanager Joshua van Houten en Roland Heynen van gedachten werd gewisseld. Noppes verwacht weinig overlast van bezoekers, ondanks de te verwachte aantallen auto’s. Van Houten: “Omdat Noppes grote artikelen zelf ophaalt met eigen vervoer. Dat laden en lossen gebeurt op eigen terrein. Daarbij zullen de 35 werknemers van Noppes zeker niet parkeren in de blauwe zone in het Dorpshart. Noppes realiseert zich, dat ook in het DES-gebied parkeeroverlast zeer waarschijnlijk is en steunt daarbij het inrichten van een parkeergebied voor vergunninghouders. Voor de 26 woningen op Eihof zijn maar 30 parkeerplaatsen beschikbaar, die veelal ook door bezoekers van het Dorpshart gebruikt worden. Dus de parkeerdruk is groot.

Meewerken 

Noppes heeft DES laten weten mee te willen werken aan voorstellen van DES om overlast zoveel mogelijk te beperken. Voorlopig ligt de bal bij gemeente Castricum om op korte termijn een paaltje te plaatsen met bijbehorende verkeersborden aan het begin en einde van de Schoolstraat. Mede in het kader van de autoluw plannen in het Dorpshart een mooie aanzet.