Rijswijker Sydney van der Heijden vertegenwoordigde Nederland tijdens de Europacup Tweewielers in Bern, ook wel MOTO Festival genoemd.
Rijswijker Sydney van der Heijden vertegenwoordigde Nederland tijdens de Europacup Tweewielers in Bern, ook wel MOTO Festival genoemd. (Foto: PR)

Rijswijker Sydney wint zilver bij Europacup Tweewielers

Cultuur

Op donderdag 23 en vrijdag 24 februari vond in Bern (Zwitserland) de jaarlijkse Europacup Tweewielers plaats. Tijdens deze internationale wedstrijd gaan mbo-studenten Fietstechniek en Motorfietstechniek de strijd met elkaar aan om de titel Beste Fietstechnicus en Beste Motorfietstechnicus van Europa. Ook student Motorfietstechniek Sydney van de Heijden (26) uit Rijswijk deed mee.

Aan de wedstrijd deden studenten mee uit Polen, Tsjechië, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Nederland en Zwitserland. In totaal mochten vier studenten van het Koning Willem I College, twee van Fietstechniek en twee van Motorfietstechniek, ons land vertegenwoordigen. Zij scoorden het beste tijdens regionale en landelijke voorrondes.

Zilver

Sydney van der Heijden (26) uit Rijswijk, student Motorfietstechniek, wist in Bern zilver te bemachtigen; hij werd tweede van zestien kandidaten. Sydney: “Het was een buitengewoon mooie ervaring. De dag voor de wedstrijd hebben we een citytrip gedaan; Bern is een erg mooie stad. Het evenement was goed georganiseerd en tijdens een grote motorbeurs, dus dat was voor mij ook heel interessant. De wedstrijd was best spannend. We kregen redelijk pittige opdrachten, die we in de dagelijkse praktijk ook tegenkomen, dus dat sloot mooi aan. Maar je mag natuurlijk geen steekjes laten vallen.”

Overige Nederlandse studenten

De overige Nerlandse studenten die meededen aan de Europacup, Raoul Potters (20, uit Leerdam), Pim van Noort (23, uit Sommelsdijk) en Sjoerd van de Mortel (22, uit Liessel) hadden een leuke en leerzame ervaring. Ook zij deden het erg goed, maar vielen helaas net buiten de prijzen.