Gerard de Roode (midden) werd door veel mensen geholpen bij de schilderijen- en miniatuurbotenverkoop; onder andere door zijn zoon (rechts).
Gerard de Roode (midden) werd door veel mensen geholpen bij de schilderijen- en miniatuurbotenverkoop; onder andere door zijn zoon (rechts). (Foto: Robert Heijdemann)

Dit leverde de schilderijenverkoop voor KiKa op

Cultuur

De opbrengst van de schilderijen- en miniatuurbotenverkoop in de Broodfabriek in het weekend van 25 en 26 februari, is bekend. De verkoop van ongeveer 75 werken bracht maar liefst €2.501,55 op voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Gerard de Roode is heel blij met de opbrengst.

Ook KiKa bedankt Gerard. “Wat een mooi initiatief om een schilderijverkoop van de heer Ouboter te organiseren in de Broodfabriek te Rijswijk en hiermee aandacht en geld op te halen voor KiKa. Dit is echt heel bijzonder en we hopen dat jullie hier met veel voldoening aan terugdenken”, aldus een woordvoerster. Gerard werd tijdens de verkoop onder andere bijgestaan door zijn zoon.

‘Moe, maar tevreden’

Gerard de Roode (76) bedankt op zijn beurt de mensen die hem hebben geholpen met de KiKa-actie. “Gammel, moe maar tevreden mag ik na twee maanden voorbereiden het resultaat vandaag - 2 maart 2023 - bekend maken,” zo sprak hij bij de onthulling van het bedrag. “Dankzij iedereen die deze actie mede mogelijk gemaakt hebben. Ontroerd denk ik toch even terug aan Jan, die mij dit heeft gevraagd op zijn ziekbed. Dan besef je, op zo’n moment, niet wat er allemaal moet gebeuren... Dus nogmaals, dit alles zou nooit mogelijk geweest zijn zonder Sandra, Willemijne, Sabrina, Erwin en vele anderen.”

Ook dank aan

Verder gaat Gerards dank uit naar:  ”Corrie; Kees en partners en familie Ouboter; Irene, Ruud; Anja; Dick, Camila; Romy; Joke, Gerard; Petra, Angi, JP, Patrick, Jacquline, José, Ellie, Harrie, Yvette, Guido, Lizette, Pauline, Bert, Corinne, Martijn, Marcel en partner van Balldeco, Pedro, Hesmed en boys van de Broodfabriek, Jeldert, John van de koeken - ‘t Stoepje, Erik, Tjeerd en Jorinda van Radio West en Debbie en Coen van West Media - Rodi, Erwin - ER on Fire - Events en Catering.”

KiKa helpt

De genezingskans van kinderen met kanker is sinds de oprichting van KiKa, bijna 21 jaar geleden, ruim 10% gestegen. Momenteel geneest 81% van de kinderen met kanker. “Dat kan en dat moet (nog) beter”, vindt KiKa. “Samen gaan we uiteraard voor 100% genezing. En niet alleen de genezingskans moet omhoog, ook de kwaliteit van leven van deze kinderen is ontzettend belangrijk. Nog altijd krijgt het grootste deel van de kinderen te maken met vaak heftige bijwerkingen als gevolg van zware behandelingen. Daarom investeert KiKa ook in wetenschappelijk onderzoek naar betere medicijnen en behandelingen voor een optimale kwaliteit van leven op latere leeftijd. We zijn ontzettend trots dat we ook op dat vlak mooie resultaten boeken.”

Onderzoeken met steun van KiKa

KiKa vertelt nog meer over de veelbelovende onderzoeken die worden gefinancierd door de stichting: onderzoekers van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie hebben dankzij een door KiKa gefinancierd onderzoek een nieuwe behandeling gevonden waarmee de heftige bijwerkingen van een medicijn voor kinderen met leukemie sterk worden verminderd. Én onderzoekers hebben met financiële steun van KiKa een geheel nieuwe techniek ontdekt om medicijnen direct in de hersenen te krijgen. Dat kan van levensbelang zijn voor kinderen met een hersentumor.