Gijs, Silvia, dochter Maartje en Edwin op de rand van de zandbak. Twee vriendinnetjes komen van de tokkelbaan en gaan spontaan mee op de foto.
Gijs, Silvia, dochter Maartje en Edwin op de rand van de zandbak. Twee vriendinnetjes komen van de tokkelbaan en gaan spontaan mee op de foto. (Foto: Robert Heijdemann)

Compleet vernieuwde speeltuin Rozenstraat is geopend

Cultuur

De afgelopen winter heeft de speeltuin aan de Rozenstraat in Oud Rijswijk een ware metamorfose ondergaan. “Was het eerst vooral een plek voor de allerkleinsten met schommels en een glijbaan, nu is het ook een locatie waar de grotere kinderen graag zullen komen. Met een echte tokkelbaan, een afgeschermd voetbalveldje en klimtoestellen. Ook is er een nieuw huisje”, legt Edwin Engelhart van Welzijn Rijswijk uit.

Door Robert Heijdemann

“Deze speeltuin is zeker al 50 jaar oud. Veel ouders die hier met hun kinderen komen, hebben hier ook gespeeld”, vertelt oma Nel. Ze kwam hier ooit met haar dochter, nu is ze hier met haar kleinzoon Jelle. En ze woont nog steeds in dit ‘gezellige wijkje’, zoals ze het zelf noemt.

Spannende tokkelbaan

Voor de officiële opening is zaterdag 29 april voor de kinderen ook een groot luchtkussen neergezet. Wethouder Gijs van Malsen heeft zijn dochter Maartje van bijna twee jaar meegenomen. “Ik vind het leuk om de opening te verrichten. Met mijn kinderen ga ik graag naar speeltuinen”, vertelt hij. Zijn dochter is inmiddels de speeltoestellen aan het verkennen. “Dat geeft wel aan hoe mooi en leuk de speeltuin is geworden. Ik was hier na de verbouwing nog niet geweest. Mijn oudste dochter Roos gaat de tokkelbaan wel heel spannend vinden.” Gijs heeft geluk, want hij woont op loopafstand van de speeltuin.

Meest speelvriendelijke gemeente

Eén van de onderdelen van Van Malsens portefeuille is Welzijn. Vanuit Welzijn vindt hij het wel heel mooi dat we dit soort speelvoorzieningen hebben. “Van de week hoorde ik ook dat Rijswijk is genomineerd voor de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. We behoren tot de drie kanshebbers”. Grappend meldt hij: “Met deze speeltuin erbij gaan we dat wel winnen”. Het is zijn ervaring dat we in Rijswijk heel fijne speeltuinen voor de kinderen hebben. “Een fijne ontmoetingsplek waar ouders met kinderen en kleinkinderen heen kunnen. Waar kinderen met andere kinderen kunnen spelen en vriendjes opdoen”.

Openingstijden

De speeltuin aan de Rozenstraat in Rijswijk is open van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Met regen blijft de poort gesloten. In de vakanties zijn er ruimere openingstijden. Dan is er ook ruimte voor activiteiten. Tijdens de openingsuren is Silivia namens, de beheerder van de speeltuin namens Welzijn Rijswijk, aanwezig.