Inmiddels is het alweer drie jaar geleden dat
Inmiddels is het alweer drie jaar geleden dat (Foto: CV De Theebukkers)

De Lier maakt zich op voor carnaval

Algemeen

De Lier bleef de afgelopen twee jaar vanwege de coronapandemie verstoken van carnaval, maar in 2023 staan de lichten op groen en trekt er op zaterdag 18 februari weer een kleurrijke stoet door het door.

Waar er in 2021 en 2022 in een vroeg stadium een streep door het zottenfeest ging, daar is carnavalsvereniging De Theebukkers nu alweer enige tijd volop in voorbereiding voor carnaval 2023. Diverse feesten worden weer georganiseerd voor alle leeftijden. Scholen worden bezocht en er wordt een polonaise gelopen in Westerhonk. Ook de senioren en de jonggeborenen van ‘t Bukkersgat worden niet vergeten.

De optocht, hét hoogtepunt van het carnavalsweekend, heeft het toepasselijke thema meegekregen ‘We pakken de draad weer op!’. De stoet start op 18 februari om 12.45 uur vanaf de Veilingweg en gaat vervolgens via de Kerklaan en Bleijenburg richting het centrum waar deze in de gezellige drukte van de Hoofdstraat het traditionele hoogtepunt beleeft.

Aanmelden kan nog tot en met zaterdag 11 februari. Er zijn in drie categorieën leuke prijzen te winnen: Jeugd, Loopgroepen en Praalwagens. Mail voor aanmelden en meer informatie naar: optocht@theebukkers.nl.