Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. (Foto: Pexels)

LPF wacht nog steeds op stukken De Veiling: ‘Controlerende functie raad ernstig belemmerd’

Algemeen

LPF Westland heeft een klacht ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. De fractie had verzocht om de stukken omtrent de huurexploitatie van De Veilig in Poeldijk maar heeft die vooralsnog niet gekregen.

De vraag om de documenten kwam nadat op 21 december 2022 bekend werd dat het bestuur van stichting De Leuningjes opstapte. Als rede werd destijds de beoogde huurverhoging en de nieuwe exploitatieafspraken genoemd door de gemeente Westland. LPF wilde ‘alle informatie rondom gesprekken en overleggen tussen de gemeente Westland en het college en het stichtingsbestuur’ ontvangen. 

De gegevens zouden binnen vier weken - 22 januari 2023 - moeten worden aangeleverd maar het college vroeg om uitstel vanwege de feestdagen en onderbezetting. De LPF stemde toe om een week aan de termijn vast te plakken. Ook die datum werd niet gehaald, omdat er een collegebesluit nodig bleek te zijn. De LPF noemt dat heel ongebruikelijk.

“Op vrijdag 17 februari is wederom aan de griffie gevraagd waar de stukken bleven en werd wederom aangegeven dat dit pas kon worden verwacht na de B&W vergadering  (college van burgemeester en wethouders - red.) van dinsdag 21 februari 2023”, schrijft John Witkamp van de LPF Westland. De stukken zijn nog steeds niet binnen.

“Vanwege het uitblijven van de gevraagde stukken, dienen wij hierbij een klacht in vanwege het niet voldoen aan de wettelijke informatieplicht en doen wij een rappel om deze stukken per ommegaande aan ons te overhandigen”, aldus Witkamp. “Het mag duidelijk zijn dat wij uiterst teleurgesteld zijn in het feit dat er niet is voldaan aan de wettelijke informatieplicht en daarmee de werkzaamheden van raadsleden in hun controlerende functie ernstig wordt belemmerd.”

De Veiling is al langer onderwerp van het politieke debat. Het gebouw is in beeld als mogelijke nieuwe locatie voor de WOS. De lokale omroep zou dan uit ‘s-Gravenzande kunnen vertrekken zodat daar ruimte komt voor de tweed Berkenflat; een wooncomplex voor senioren.