Beheerder van De Veiling stopt ermee

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Thierry Schut (Archief))

Per 1 januari 2023 stopt Stichting Leuningjes met het beheer en gebruik van De Veiling aan de Julianastraat 49 in Poeldijk. De keuze is mede gemaakt door de beoogde huurverhoging in combinatie met nieuwe exploitatieafspraken.

Het besluit om de jarenlange samenwerking tussen de gemeente als eigenaar en Stichting Leuningjes als huurder van het pand te beëindigen, is in gezamenlijk overleg genomen meldt de gemeente in een persbericht.

Wethouder Barend Rombout (cultuur): “Ik dank de bestuursleden van de stichting voor hun jarenlange inzet. Dankzij hen is de Veiling een begrip geworden in Poeldijk en de regio daaromheen. Daar heb ik, en velen met mij, veel waardering voor.”

De gemeente neemt de komende maanden het beheer en de exploitatie van De Veiling over. De huidige eventmanager Carlijn Arts van firma Eigen Bediening is gevraagd hierbij te ondersteunen. De geplande activiteiten en samenkomsten in het pand gaan gewoon door. Ook nieuwe activiteiten kunnen worden georganiseerd; hiervoor kan contact worden opgenomen met eerder genoemde eventmanager.

De Veiling is al langer onderwerp van het politieke debat. Het gebouw is in beeld als mogelijke nieuwe locatie voor de WOS. De lokale omroep zou dan uit ‘s-Gravenzande kunnen vertrekken zodat daar ruimte komt voor de tweed Berkenflat; een wooncomplex voor senioren.