Geef je interieur een zomerse boost!
Geef je interieur een zomerse boost! (Foto: Adobe Stock)

Zó maak je het interieur zomerklaar

Huis

Nu de zon schijnt is het tijd om jouw interieur zomerklaar te maken. Met déze simpele tips geniet jij al snel van dat échte zomergevoel in huis!

Ken je die jaarlijkse traditie van de voorjaarsschoonmaak al? Dit is hét moment waarop je jouw huisje onder handen neemt, zodat het helemaal zomerklaar is. Zo kun je optimaal genieten van de zon op jouw balkon, tuin of dakterras. Ben jij klaar om je huis een zomerse boost te geven?

Interieur zomers maken

Stofdoek? Check. Boendoek? Check. Stofzuiger? Check. Laat die poetsmarathon maar beginnen! Ruim alle overbodige spullen op en geef ze een nieuw leven door ze te verkopen. Een opgeruimd huis zorgt niet voor niets voor een opgeruide mindset. Organiseer je kledingkast (tip: plaats zomerkleding vooraan) en woonkamer met wat handige opbergers, zodat je over een week niet met dezelfde chaos zit. 

Tips voor een zomers interieur

In de zomer zijn we helemaal in de mood voor kleurrijke outfits, toch? Dus waarom zouden we onze muren niet een fris kleurtje geven of wat kleurrijke kussenslopen om onze kussens doen? Kies een mooie kleur en laat die kleurpracht ook terugkomen in de accessoires. Vergeet niet aan een tof wandkleed of schilderij te denken. Zo tover je meteen een vrolijke sfeer in je huis tevoorschijn!

En: weg met die saaie gordijnen. Laat het licht naar binnen schijnen! In de winter is het fijn om dikke, zware gordijnen te hebben om de duisternis buiten te houden en pottenkijkers weg te houden. Maar in de zomer wil je juist die heerlijke zonnestralen binnenlaten!


Maak het interieur zomerklaar

Hallo riet en rotan! Tijd voor een beachy gevoel. Meubels van riet of rotan zijn de perfecte keuze om dat relaxte strandgevoel in huis te halen. Ze zijn luchtig en licht, net waar je in de zomer naar verlangt. En wat dacht je van die fantastische opbergmanden van riet waarin je je dikke winterkleding kunt verstoppen? Gooi er nog wat planten in mooie manden bij en je creëert meteen dat heerlijke buitenleven-gevoel in huis. Met een palmboom of een grote Monstera kun je het zomergevoel het hele jaar door vasthouden!


Tuin zomerproof maken

De achtertuin mag niet ontbreken. Vergeet niet om je tuin of balkon een beetje liefde te geven. Met een paar toffe accessoires kun je de achtertuin (of het balkon) omtoveren tot een gezellig paradijs waar je de hele zomer kunt genieten. Met een vleugje magie en een paar te gekke accessoires tover je jouw buitenruimte om tot een waar paradijs. Denk aan leuke tuinposters die de boel opfleuren, kussentjes die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en gezellige verlichting. Dus, haal die groene vingers tevoorschijn en laat je creativiteit de vrije loop om van jouw buitenplekje de ultieme zomerbestemming te maken!


Volg Rodi Wonen

Wil je wekelijks de nieuwste interieurtrends ontdekken? Ga naar de homepagina voor nog véél meer inspirerende artikelen en tips van interieurstylisten, en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!