Interieurtip van Suus: de woontrends van 2023

Huis
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien wat dé woontrends van 2023 zijn!

De woontrends van 2023

Susan: “Mijn eerste column in het nieuwe jaar. Ik maakte vandaag voor mijn Instagram-account een recap van 2022. Alle hoogtepunten van het afgelopen jaar kwamen voorbij. Toen ontdekte ik eigenlijk pas wat ik allemaal gedaan heb! Zoveel leuke projecten, zoveel dingen waar ik trots op ben. Een ontwerp voor een kantoorruimte, drie tuinontwerpen, meerdere woonkamers, maar ook veel DIY-projecten; de bijzondere panelenwand, de muurtekening. Ik heb veel vintage meubels gevonden én verkocht en natuurlijk niet te vergeten, ik heb hopelijk veel mensen geïnspireerd met deze column! Ik hoop jullie dit jaar ook weer te inspireren. Daarom deel ik graag mijn kijk op dé woontrends van 2023.

Woontrends 2023

Ik zie dat de trend van kleuren, printjes en de mix van stijlen nog even doorgaat. Het interieur mag gedurfder en uitgesprokener. Zo zullen we veel checkerboard, bogen en ronde vormen zien. De kleur paars, van donker tot lavendel, wordt dé nieuwe trendkleur. Maar ook de trend van 2022, Midcentury Modern, met neutrale kleuren, strakke lijnen, natuurlijk hout en vintage meubels blijft in 2023 nog steeds meedoen. 

Designtrends 2023

De meubels mogen groter en comfortabeler. We zien steeds meer multifunctionele ruimtes, de open plattegrond is één van de designtrends van 2023. De woonkamer wordt makkelijk gecombineerd met andere functies. Je ziet combinaties als woonkamer en keuken, woonkamer en kantoor, woon- en slaapkamer of alles tegelijk, in het geval van een studio. Zwartgekleurde meubels maken langzaam weer hun intrede in het interieur. Het zwart geeft een mooi contrast in een licht interieur en voegt wat drama toe. Ook de houten wanden blijven een trend in 2023. En een nieuwe upcoming trend, mushrooms, oftewel: paddenstoelprintjes of meubels met een paddenstoelenvorm in het interieur! Ik heb weer zin in een jaar vól styling.”


Beeld: Pinterest (RMGB, Hege Morris, Nicole Dohmen/Atelier ND Interior, Atelier Pierre-Louis Gerlier, Forsythart). 

Meer inspiratie? 

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!