Durf jij wat magie toe te voegen aan je woning?
Durf jij wat magie toe te voegen aan je woning? (Foto: Adobe Stock)

Ontdek de magie van 3D wall art

Accessoires

Stel je voor dat je een ruimte betreedt waar de muren tot leven lijken te komen én waar de grens tussen kunst en realiteit vervaagt. Klinkt goed, toch? Dit effect creëer je met 3D wall art. Deze kunstvorm voegt een nieuwe dimensie toe aan élk interieur. Wij zetten de mooiste 3D wall art producten op een rijtje!

Een van de meest intrigerende aspecten van 3D wall art is het creëren van de illusie van diepte op een plat oppervlak.

Wat is 3D wall art?

Kunstenaars gebruiken verschillende technieken, zoals trompe-l’oeil en schaduweffecten, om perspectief te creëren. Door slim gebruik te maken van licht, schaduw en kleur brengen zij de kunstwerken tot leven, wat een ruimte visueel vergroot!


Haal exotische vogels in huis met de DIY- 3D wall art van Assembli. Je shopt de vogels hier. 

3D kunst aan de muur

3D wall art werd vaak geassocieerd met straatkunst en graffiti. Inmiddels heeft deze muurkunst zijn weg gevonden naar het interieur. Van abstracte ontwerpen tot natuurlijke landschappen, de mogelijkheden zijn eindeloos.


Dit 3D-canvasschilderij met witte zeegolven is een eyecatcher in het interieur! Je shopt het item hier.

3D wall art DIY

3D wall art wordt gemaakt van verschillende materialen. Denk aan verf, acryl, hars, hout en metaal. Naast het schilderen maken sommige kunstenaars ook gebruik van reliëf- en textuurelementen om hun werk nét wat meer op te laten vallen. 

Nieuw binnen de wereld van 3D wall art is de opkomst van interactieve ervaringen. Sommige kunstwerken zijn zó knap gemaakt dat het bijna lijkt alsof jij er onderdeel van bent!


Creëer dat echte junglegevoel in huis met de exotische vogels van studio ROOF. Je shopt ze hier.

Symboliek 3D wall art

Kunstenaars houden wel van wat verborgen betekenissen en symboliek. Benieuwd waar jouw 3D kunstwerk voor staat? Vraag de kunstenaar naar de inspiratie achter het kunstwerk! Misschien wilde hij of zij zich op een artistieke manier uitspreken over een maatschappelijk thema. 

3D muurkunst onderhouden

Het is belangrijk om te weten hoe je 3D wall art moet onderhouden en beschermen. Afhankelijk van het gebruikte materiaal zijn er richtlijnen. Sommige kunstwerken kunnen regelmatige reiniging nodig hebben om stof en vuil te verwijderen, terwijl anderen een beschermende coating nodig hebben om ze te behoeden voor beschadiging. Tip: vraag advies aan de kunstenaar of een professional op het gebied van kunstbehoud.

Durf jij wat magie toe te voegen aan je woning? Ga dan voor 3D wall art!

Volg Rodi Wonen

Wil je wekelijks de nieuwste interieurtrends ontdekken? Ga naar de homepagina voor nog véél meer inspirerende artikelen en tips van interieurstylisten, en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!