Een minimale overwinning is óók drie punten, dus dat moet gevierd worden!
Een minimale overwinning is óók drie punten, dus dat moet gevierd worden! (Foto: Aangeleverd)

MHC Dames 1 loopt na zege op Purmerend verder uit op concurrentie

Sport

HEERHUGOWAARD - Op eigen veld ontvingen de hockeysters van MHC Heerhugowaard zondag 17 maart de Dames 1 van Purmerend. “We wisten dat deze meiden erg snel en handig waren in loopacties, aangezien ze daarmee vorige keer tegen ons een gelijkspel eruit hebben gesleept”, vertelt Anouk Hoekstra. “We mochten dus weer lekker aan de bak.” 

Na de nederlaag van vorige week was de motivatie om deze wedstrijd te winnen extra hoog. Anouk: “Helaas moesten we het deze week zonder één van onze drie spitsen doen, maar daar kregen we topinvalsters Maud Renses en Anique Breed uit de jeugd voor terug. We begonnen sterk en zetten Purmerend direct onder druk. Een paar mooie aanvallen resulteerde alleen niet in een doelpunt. Onze opbouw verliep rustig en gestructureerd en we bleven goed overspelen. Het werd al snel duidelijk dat Purmerend op de counter speelde, dus wij hadden het heft in handen.” 

Begin tweede helft kreeg MHC een strafcorner, die Jolie Sekeris uit de rebound het net in sloeg: 1-0. Anouk: “Scoren was deze wedstrijd niet makkelijk, maar één doelpunt is genoeg om drie punten te pakken. Purmerend veranderde na dit doelpunt van tactiek, maar onze sterke verdediging wist goed onder de druk uit te komen. Hoewel wij veel in de aanval waren, lukte het ons niet nog een keer te scoren. Wel hebben we een mooie wedstrijd laten zien aan al het publiek langs de lijn. Na de wedstrijd hoorden wij dat we met deze overwinning 5 punten uitlopen op de nummer twee, Saxenburg die gelijk heeft gespeeld. Een extra belangrijke overwinning dus!” 

De hockeysters van MHC komen pas zondag 7 april weer in actie, dan ontvangt de Heerhugowaardse koploper in de 4e klasse A de nummer vier, Voorhout D1. Wederom een thuiswedstrijd dus!