De school opent haar deuren in het gebouw van de Prins Willem Alexanderschool aan de Van Haemstedestraat 28.
De school opent haar deuren in het gebouw van de Prins Willem Alexanderschool aan de Van Haemstedestraat 28. (Foto: Google Maps)

Nieuwe Ondernemende School Westland opent in De Lier

Onderwijs

De Ondernemende School Westland gaat per 1 augustus 2025 van start in De Lier. Het wordt een vrije school, gebaseerd op de Waldorfpedagogiek. De school opent haar deuren in het gebouw van de Prins Willem Alexanderschool aan de Van Haemstedestraat 28. Die school verhuist op haar beurt naar een nieuw pand in de nieuwbouwwijk Molensloot.

Het Ministerie van Onderwijs wilde eigenlijk dat de school al deze zomer zou beginnen, maar de gemeente kon nog geen geschikte plek vinden. Daarom is besloten om de start met een jaar uit te stellen, zodat alles goed geregeld kan worden.

Goede locatie

De initiatiefnemers zijn blij met de locatie in De Lier, waar veel ouders interesse hebben getoond. Ook de nabijheid van het park is een pluspunt, omdat de school zo verbonden blijft met de natuur.

De school begint naar verwachting met kleutergroepen en klassen 1 en 2 (groep 3 en 4). Mogelijk wordt later ook een klas 3 (groep 5) toegevoegd. De school baseert het onderwijsaanbod op de Waldorfpedagogiek. Het ontwikkelen van de verbeeldingskracht en creativiteit van de leerlingen staat hierin centraal, net als de sociale kwaliteiten en het kind zelf.

Kosten

De oprichting van de Ondernemende School Westland wordt financieel ondersteund door de gemeente, met kosten van €220.000 voor huisvesting.