Astrologie populair onder hoogopgeleiden in Noord-Holland.
Astrologie populair onder hoogopgeleiden in Noord-Holland. ((Foto: aangeleverd))

Astrologie populair onder hoogopgeleiden in Noord-Holland

Miljoenen mensen lezen elke dag hun horoscoop in de krant of online. Vooral jonge hoogopgeleide vrouwen bezoeken regelmatig een astroloog. Uit onderzoek van Mediumchat.nl blijkt dat Noord Hollanders het meest open staan voor astrologie en bezoeken regelmatig een astroloog voor alle levensvragen. Ook is de verkoop van boeken over astrologie is de afgelopen 3 jaar met maar liefst met 20% gestegen.

Hoogopgeleide Noord Hollanders zijn trendsetters

Noord Hollanders komen er openlijk voor uit dat ze regelmatig een astroloog raadplegen. Aan familie, vrienden en collega's vertellen zij enthousiast over hun bezoek aan een astroloog. Net zoals Amerikaanse filmsterren en presidenten houden ze het niet geheim. Integendeel trots vertellen ze over hun nieuwe inzichten en profiteren van de adviezen die in de sterren staan geschreven. Ronald Reagan voormalig president van de Verenigde Staten consulteerde astroloog Caroll Righter voor moeilijke beslissingen.

Horoscopen en keuzeastrologie

Hoogopgeleiden maken vooral gebruik van keuzeastrologie, deze wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het kiezen van het juiste moment om een bedrijf te starten. In het huwelijksbootje te stappen of om het beste moment te kiezen aan kinderen te beginnen. Keuzeastrologie wordt al eeuwen gebruikt om een juist moment voor iets te kiezen. Koningin Elisabeth I van het Verenigd Koninkrijk raadpleegde een astroloog over het beste moment van haar kroning.

De invloed van Planeten

Na 3000 jaar is astrologie nog even belangrijk als in de tijd dat er nog farao's over het oude Egypte regeerden. De standen van de planeten hebben invloed op het lot van de mensen. Psychiaters bevestigen dat er mensen zijn die 'maanziek' zijn en 'maanziek' is dan ook wetenschappelijk vastgesteld. Bij volle Maan hebben veel mensen last van slapeloosheid, vinden de meeste verkeersongevallen plaats, worden er meer zelfmoorden gepleegd en worden er meer baby's geboren.

De zon heeft invloed op ons hele leven

Niet alleen de Maan maar ook de Zon beïnvloed ons leven. Onderzoek van de biofysicus A.L. Chizjevski toont aan dat er een relatie is tussen veranderingen in zonneactiviteit en gebeurtenissen op de aarde. Oorlogen, maatschappelijke onrust en het uitbreken van epidemieën ontstaan als de Zon de centrale meridiaan passeert van het maximale aantal zonnevlekken. Veel zonnevlekken veel ellende.

De zon in een horoscoop

Een sterrenbeeld is het teken waarin op het moment van geboorte de Zon zich bevindt.

De Zon is het machtigste hemellichaam, haar energie beïnvloedt de persoonlijkheid sterk. Weliswaar is de Zon niet de enige planeet die bij het samenstellen van een horoscoop speelt, maar ze is veruit de belangrijkste planeet voor astrologen om een analyse te maken.

Geboortehoroscoop en relaties

Met een geboortedatum en het exacte tijdstip kan een astroloog een horoscoop samenstellen.

Een geboortehoroscoop van een ander kan inzicht en begrip geven in zijn of haar persoonlijkheid. Astrologen kunnen door twee geboortehoroscopen op elkaar te leggen een analyse maken of de relatie succesvol zal worden.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten