Maria Wolfram (Finland) – The Totem – schilderijen-kubus
Maria Wolfram (Finland) – The Totem – schilderijen-kubus

Unieke internationale expo over 'de vrouw'

ALKMAAR - 100% Vrouw is een unieke internationale tentoonstelling dat plaatsvindt in de grote Kerk van Alkmaar van 24 tot en met 27 oktober. Entree bedraagt tien euro.

Een internationale expositie die unieke vrouwbeelden laat zien. Vrouwen zich onttrekken aan bestaande gendertyperingen en de traditionele man-vrouw rol ontstijgen. Dit resulteert in het portret van een veelzijdige vrouw. Een vrouw met verschillende gezichten, karaktereigenschappen die terecht haar gelijkwaardigheid opeist.

Initiatiefnemer van de tentoonstelling is Jeroen van Paassen, oprichter van stichting White Cube en curator van onder andere PLAY room. Jeroen, over het ontstaan van het concept: "De afgelopen 10 jaar heb ik veel vrouwelijke kunstenaars ontmoet tijdens het organiseren van internationale tentoonstellingen. Ik ben onder de indruk geraakt van hun kracht, strijdbaarheid en creativiteit. Hoe het deze vrouwen lukt om zich te onttrekken aan de positie waarin ze door hun omgeving worden gedwongen is bewonderingswaardig. En bovenal inspirerend. Zoals bijvoorbeeld de Jemenitische fotograaf Amira Al-Sharif"

Amira is fotograaf in het door oorlog geteisterde en streng Islamitische Jemen. Ze reist als vrouw alleen door het land, met alle gevragen van dien. Om vrouwen te portretteren. Volgens Amira zijn het de vrouwen die het verscheurde land bij elkaar houden. Zij zijn de échte helden. Dit zijn slechts twee van de honderd kunstenaars waarvan werk te zien is tijdens 100% VROUW. Naast beeldende kunst, bevat het programma live performances, debat, live singer-songwriter en dj.

Het volledige programma van 100% VROUW vind je op www.grotekerk-alkmaar.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten