PCC-leerlingen winnen Day for Change Verkiezing

Algemeen
Jens en Ralf winnen landelijke Day for Change Verkiezing.
Jens en Ralf winnen landelijke Day for Change Verkiezing. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Jens en Ralf, twee leerlingen van het PCC, zijn met hun onderneming J & R Hout Service winnaar geworden van de Day for Change 2021. Zij wisten de prijs binnen te slepen met insectenhotels en houten dienbladen gemaakt van gerecyclede materialen. 

In heel Nederland zetten elk jaar ruim 6500 leerlingen op meer dan 100 scholen zich in voor Day for Change. Zij maken jaarlijks kans op de titel ‘Day for Changemaker van het Jaar’ en mooie geldprijzen. 

Restmateriaal

Jens en Ralf bezochten diverse bouwmarkten om aan gratis restmateriaal te komen. Met hun duurzame onderneming hebben de leerlingen een winst van €60 euro weten te behalen. Uit alle inzendingen uit heel Nederland heeft de deskundige jury drie winnaars gekozen, waaronder J & R Hout Service. Tot maandag 4 juli hadden de finalisten de kans om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Van de in totaal bijna 1500 stemmen wisten J & R Service (vmbo) en Sharp and Shiny (havo/vwo) de meeste stemmen te bemachtigen en werden daarmee de ‘Day for Changemakers 2021’.


Het insectenhotel gemaakt van gerecyclede materialen.

De leerlingen zullen donderdag 8 juli op feestelijke wijze de geldcheque van €400 euro in ontvangst nemen uit handen van regio coördinator van Stichting Day for Change, Inge Reyntjes. De derde prijs in de landelijke wedstrijd is gewonnen door een ander duo van PCC Oosterhout. Camiel en Max verkochten tulpen via hun bedrijf CM Tulpen, ook zij zullen een mooie cheque in ontvangst nemen.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar zette PCC Oosterhout de Day for Change Actie in bij het profiel Economie en Ondernemen voor derde-, en vierdejaars leerlingen vmbo. Tijdens het project starten leerlingen met een microkrediet van Day for Change een eigen onderneming. De winst die zij maken komt ten goede aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden, zoals jonge ondernemers op het platteland van Oeganda die door training en coaching hun bedrijf laten groeien.

Day for Change 

Stichting Day for Change, opgericht in 2006, zet zich in voor een rechtvaardig economisch systeem. Goed voor mens, dier en de planeet. 

Wil je meer weten over het project Day for Change? Kijk dan op www.dayforchange.nl.