Warme truiendag in De Sociëteit

Nieuws

ALKMAAR - Warme truien bepalen vrijdag 10 februari het beeld tijdens warme truiendag in ontmoetingscentrum De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 in Alkmaar. De landelijke warme truiendag vormt het startsein voor het programma 'Duur-saam 2017' in de Sociëteit. Tussen 10.00 en 14.00 uur is er van alles te doen met praktische tips en verrassende weetjes over duurzaamheid. De activiteiten van 'Duur-saam' zijn leerzaam, leuk en gezellig én bovendien goed voor het milieu en een leefbare wereld.
Bij de Workshop Haak-aan leren deelnemers een eigen omslagdoek te haken of te breien (proefwol, haak-en breinaalden aanwezig). Bij LED’s party laat Alkmaar energie de mogelijkheden zien met LED-verlichting en bij ‘Bespaar me!’ krijgen bezoekers tips over wat ze zelf allemaal kunnen besparen in en om het huis. Om warm te blijven zijn er oefeningen van de personal trainer, men kan zich laten fotograferen in de leukste trui en er is overheerlijke snert en hartverwarmende chocolademelk.
Een actieve en enthousiaste groep vrijwilligers gaan in en vanuit De Sociëteit aan de slag met het thema Duurzaamheid. Ze organiseren gedurende het jaar een gevarieerd programma. Vrijdag 10 februari kan men alvast meer te weet komen over activiteiten zoals: Verticaal tuinieren - tuinieren op de vierkante meter -, de workshop ‘Pimp je oude kleding op’ of de workshop Fermenteren. Meer informatie is te vinden op www. de-societeit.nl of tel. 072-5114715.