Project: Het gezicht van Amsterdam-Noord

Algemeen
Historische foto van het Buikslotermeerplein.
Historische foto van het Buikslotermeerplein. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Vijf studenten van de Hoge School Inholland - die de minor Urban, Leisure & Tourism in Amsterdam-Noord volgen - kregen voor het project van deze minor het vraagstuk: Hoe brengen jullie de mensen van Amsterdam-Noord met elkaar in verbinding? 

Deze studenten, te weten Timo Kraamwinkel, Danique Nat, Soraya El-Hamdaoui, Joyce Verwaaijen en Cheyenne Verhoeks zijn met het volgende concept gekomen: Het gezicht van Amsterdam-Noord. Dit concept bestaat uit het verzamelen van verhalen met foto’s die zich hebben afgespeeld in Amsterdam-Noord. Zij leggen hierbij vooral de focus op het Buikslotermeerplein en omgeving. Vervolgens zullen deze verhalen verspreid worden op bijvoorbeeld bouwhekken en ook zal er een plek komen waarbij de bewoners zelf hun verhalen en foto’s op kunnen schrijven, plakken en delen.

Het vijftal wil middels deze verhalen laten zien wat voor speciale plek Amsterdam-Noord is en ze hopen hiermee tegelijkertijd een gevoel van herkenning en verbinding op te wekken. Wie zo’n mooi verhaal heeft of iemand kent die een mooi verhaal heeft wordt verzocht om dit verhaal te mailen naar cheyen_v@hotmail.com. Het liefst met mooie foto’s erbij, maar dit is niet noodzakelijk.