Dagje Egmond: van haring tot haar eraf

Algemeen
Piet ging nog als een 'raket' eerder op de dag
Piet ging nog als een 'raket' eerder op de dag Foto: Pexels.com

Rubriek: satire met Michel Ranzijn

EGMOND AAN ZEE - ''We kunnen de knip weer trekken voor de kapper'', vertelt voormalig toptennisser Piet Haarhuis, die al fluitend en rondzwaaiend met zijn tennisracket door de Voorstraat vliegt. Een versoepeling van de coronamaatregelen, hoe ziet dat eruit in Egmond? We lopen een dagje mee met de 54-jarige Haarhuis.

Nog voordat we richting zee vertrekken struikelt Haarhuis over zijn lange manen, die inmiddels de grond reiken. ''Haha, misschien moet ik eerst even langs de kapper.'' Zo gezegd zo gedaan. ''Nu nog even een harinkje scoren?''

Pietje precies

Vervolgens gaan we een balletje slaan bij TC Egmond aan Zee. Echter, toen de ballen bij de omwonenden in de tuinen verdwenen, leek het tijd om te stoppen. ''Even langs de sportmasseur?'' Vraagt Piet. Geen gekke vraag. Bijzonder was wel zijn afspraak bij de nagelstudio daarna. Pietje precies. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de bibliotheek.

Afstand

''Zo. En nu ga ik mijn zoon ophalen bij de basisschool, de mazzel!'' We bedanken Piet voor zijn 'dagje Egmond'. De energie is goed: we mogen weer zo ontzettend veel. Piet loopt weg en verdwijnt in de menigte, die net wordt aangehouden door de politie. Bekeuring. Arme Piet. Het leek nog met afstand de allerleukste dag sinds tijden. Afstand? Had hij die nou maar gehouden, haha.

Meer humor? Klik hier als jij weet wat vrijheid betekent in Egmond...