IJsbeer doorbreekt coronaverveling in Egmond

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Ravioli)

Rubriek: satire met Michel Ranzijn en Ravioli

EGMOND AAN ZEE - ''Beregezellig dat ze even langskomen'', zegt een omstander over de aangespoelde feestbeesten. De normaal brommerig heen en weer lopende zwaargewichten afkomstig uit de Noordpool werden met open armen ontvangen door het Derpse volk. Het welkomstcomité had dan ook alle toeters, bellen en mondkapjes uit de kast gehaald.

''Al ruim twee maanden moeten we zo veel mogelijk thuis blijven. Niet meer uit eten, naar de bioscoop en minimaal afspreken met elkaar. Hoe houden we onszelf in deze coronacrisis op de been? Ik ben zo blij dat de ijsbeur wat reuring in de tent heeft gebracht'', vertelt een enthousiaste woordvoerder van het comité.

Geen hond gezien

''We hebben bijna geen ijs meer dus kunnen we net zo goed even langskomen'', zei één van de roofdieren van de Noordpool. ''De reis hier naartoe? Dikke prima. Totaal geen beren op de weg gezien. Wel lekker veel zeehonden gegeten.'' Geen enkele beersoort is zo dol op zeehonden.

Beer please

Later wilden de witharige vleeseters bier bestellen in het Engels bij een lokale horecagelegenheid maar daar was het nog te vroeg voor. Jaap de voorbijganger kon de humor er wel van inzien en zei tegen z'n vrouw Tineke: ''Kijk nou wat die beer zegt: do you have a beer? Haha''. Tineke zwijgt. Jaap neemt nog een slok.

Meer echt nieuws uit Echtmond? Klik hier...

Afbeelding