Eerste ‘outdoor sauna’ een grote hit(te)

Algemeen
Het strand werd 'overspoeld' met enthousiaste bezoekers (Foto: Sjef Kenniphaas)
Het strand werd 'overspoeld' met enthousiaste bezoekers (Foto: Sjef Kenniphaas)

Rubriek: Satire met Michel Ranzijn

EGMOND AAN ZEE - ‘’Ontdekking van de eeuw’’, vertelt Jan Regenkamp, de allereerste bezoeker van sauna en wellnesscentrum Pure Outdoor Egmond (POE). POE opende afgelopen weekend de deuren op het strand van Egmond aan Zee. Bezoekers konden massaal - in badkleding - naar de buitensauna. Bewoners spreken van een geweldige aanwinst voor het dorp.

Waarom niemand eerder op dit idee is gekomen, blijft een raadsel. Het genie achter dit briljante concept is niemand minder dan de bescheiden wellnesstycoon Edwin Zonnenberg. ‘’Hoe ik op dit idee kwam? Tja. Je blijft als ondernemer kijken naar de mogelijkheden. Het is eigenlijk gek dat dit er nog niet was. Mocht er weer een virus uitbreken zijn we enkel afhankelijk van het mooie weer’’, legt Zonnenberg uit.

Zwaar weer

De saunabranche zat lange tijd in zwaar weer, doordat het ernaar uitzag dat ze pas 1 september weer de deur mochten openen voor publiek. ‘’We werden uitgekleed, helaas. Maar achter de wolken schijnt de zon’’, vertelt Edwin, die natuurlijk ontzettend blij is dat het strand overspoeld werd met enthousiaste bezoekers. Pure Outdoor Egmond, een regelrechte hit(te) in Egmond aan Zee. Kom je ook langs?

Let op: satire is een kunstvorm waarbij op humoristische wijze maatschappijkritiek (of een knipoog) wordt gegeven. Dat kan via ironie, sarcasme en andere vormen van taalkunst. Meer satirisch nieuws uit Echtmond? Zie deze van een aantal weken terug