Zon-cijfers: 4 nieuwe mensen verbrand (Satire)

Algemeen
1 van de bezoekers kan niet geloven dat ze binnen moet blijven
1 van de bezoekers kan niet geloven dat ze binnen moet blijven Foto: Pexels.com

EGMOND AAN ZEE - Volgens lokale autoriteiten zijn vorige week minimaal vier mensen verbrand door de extreem heftige zon. Dat is 400 procent meer dan de week daarvoor. Daarom is besloten dat iedereen binnen moet blijven. Wil je toch naar buiten? Dan ben je verplicht een hoofdparasol op te doen. ‘’Samen staan we sterk en gaan we deze hitte verslaan’’, luidt de boodschap.

Rubriek: Satire met Michel Ranzijn

Egmond in superintelligente lockdown

De ongekend hoge uv-index heeft een verbrandingsgraad die erger is dan de voorgaande jaren. Horeca, ondernemers en lokale politici zijn nu met elkaar in gesprek hoe ze de opmars van ‘de zonnestraal’ kunnen stoppen. Volgens Egmondse bronnen overweegt het comité om het strand compleet af te sluiten voor bezoekers. Gevreesd wordt dat de ‘anti-zon maatregelen’ onvoldoende worden nageleefd.

Onderzoek

Mensen moeten zich bewust zijn van het extreme gevaar dat zonuren met zich meebrengt. Volgens betrouwbare zon-specialisten is de zon veel intenser dit jaar. ‘’Het dragen van een hoofdparasol schijnt niet te werken, maar het geeft wel het idee bij de mensen dat we in de schaduw of binnen moeten blijven’’, legt meteoroloog, medisch specialist en amateurpsycholoog Ryan van Wissel uit. Het advies luidt dan ook om dit te doen. ‘’We vragen het de Egmondse bevolking. En o ja: wijs elkaar er ook op als het niet gebeurt. Spreek elkaar aan. Maak ruzie over niks en dan volgt volgende maand de zon-wet. Die is hard nodig als de zon weer zo extreem gewoon doet als nu.’’

Let op: satire is een kunstvorm waarbij op humoristische wijze maatschappijkritiek (of een knipoog) wordt gegeven. Dat kan via ironie, sarcasme en andere vormen van taalkunst. Meer satirisch nieuws uit Echtmond? Check deze van vorige week..