De Garden, nieuwe ontdekkingstuin Enkhuizen

Algemeen
Schoffels, hakken en scheppen werden woensdag 30 juni gratis bezorgd door Sneeboer uit Bovenkarspel.
Schoffels, hakken en scheppen werden woensdag 30 juni gratis bezorgd door Sneeboer uit Bovenkarspel. Foto: Aard Peerdeman

ENKHUIZEN - Op de ‘mooiste locatie’ van Enkhuizen is dit voorjaar gestart met de aanleg van een ontdekkingstuin. Ron de Rooij: “Wij willen zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe belangrijk groen is om in goede gezondheid op onze planeet te leven. Het wordt een tuin met een educatief en sociaal matschappelijk karakter, die onder andere het hart van de Nederlandse zaadwereld representeert.”

‘Oud-zaadmensen’ ontfermen zich over Garden

In een parkachtige setting wordt een groot assortiment groenten, bloemen en kruiden gepresenteerd. “Het is een etalage van ontwikkelingen in het zaadvak en sluit verder ook naadloos aan op datgene wat ook bij SowtoGrow wordt uitgelegd over het zaadvak.”

Ontdekkingstuin De Garden

De Garden is ontstaan vanuit een groep van ‘oud-zaadmensen’, medewerkers van de veredelingsbedrijven uit de buurt, die aanvankelijk een bloementuin van te maken, maar na een aantal gesprekken met potentiële deelnemers bleek dat een combinatie van bloemen, groenten en kruiden veel aantrekkelijker zou zijn. Dit jaar wordt een proefjaar en is de tuin nog niet open voor het publiek. 

Aanwinst

De planning is dat in 2022 de Garden van mei tot september voor het publiek open is. De komende weken zullen een groot deel van alle aangelegde borders met de verschillende producten beplant worden.

Vrijwilligers gevraagd

Er is inmiddels al een groep vrijwilligers bereid gevonden om mee te helpen met de opzet van de tuin. De Garden kan nog meer ‘groene’ handen gebruiken voor onderhoud van de tuin, zoals aanbinden, oude bloemen verwijderen, water geven, schoffelen en koffie drinken. Vrijwilligers om in de tuin te werken, kunnen zich melden bij Ron de Rooij en Joop Hof via 06 53374521 en 06 53399927.

De Garden in Enhuizen
De Garden in Enkhuizen.