Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Stede Broec

  Nieuws
'Een huis voor Harry', geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. (Afbeelding aangeleverd)
'Een huis voor Harry', geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. (Afbeelding aangeleverd) (rodi.nl)

BOVENKARSPEL - Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen (23 januari tot en met 2 februari) hebben als doel het voorlezen te bevorderen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers! In Bibliotheek Stede Broec, Stationslaan 2 in Bovenkarspel, worden in het kader van de Nationale Voorleesdagen diverse activiteiten georganiseerd.
Een huis voor Harry, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Kater Harry is bijna altijd binnen. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Hij rent achter haar aan en raakt hopeloos verdwaald. Hoe komt hij nu weer thuis?
Zondag 27 januari verzorgen muziekdocenten Sharon Cijs en Daniëlle de Ruijter in de bieb een interactieve muzikale voorstelling die gebaseerd is op 'Een huis voor Harry'. Hij is geschikt voor kinderen tussen de twee en zes jaar. Er wordt gebruik gemaakt van vrolijke muziekinstrumenten en andere materialen. Aanvang 10.00 uur, entree is vijf euro per persoon (ook voor begeleiders). Kaarten reserveren: www.westfriesebibliotheken.nl/voorleesdagen
Verder kunnen kinderen tussen de drie en zeven jaar terecht in het Digilab. Zij gaan samen met Harry op zoek naar Vera. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen in het Digilab van prenten- of stripboeken digitale animaties maken. Dit doen zij in het programmeerprogramma Scratch Junior en Scratch. De openingstijden van het Digilab staan op www.westfriesebibliotheken.nl/digilab.html .
Kans maken op gratis toegangkaartjes voor het hele gezin voor de voorstelling 'Een huis voor Harry'? (Groot)ouders kunnen een foto van hun (klein)kind met zijn of haar favoriete voorleesboek mailen naar ischilstra@westfriesebibliotheken.nl en zo kans maken. Verder krijgen alle kinderen tot en met vijf jaar die tijdens de Voorleesdagen lid worden van bied een vingerpopje van kater Harry en een prentenboek cadeau. Ouders die in deze periode lid worden, ontvangen 25 procent korting op een Comfort of All-in-abonnement.

Meer berichten