Click & Collect: deze Haarlemse winkels zijn (deels) weer open

Algemeen
Waar in Haarlem kun je 'clicken & collecten'?
Waar in Haarlem kun je 'clicken & collecten'? (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM - Sinds iets meer dan een week mogen winkels weer open voor het afhalen van bestellingen. Bij welke shops kun je in Haarlem nu terecht? Een overzicht.

Welke winkels in Haarlem zijn weer open? Kort gezegd kun je bij veel winkels in het centrum, in Schalkwijk, de Cronjéstraat en het Marsmanplein weer (op aangepaste wijze) terecht voor jouw favoriete producten en diensten. Click & Collect, wordt dat ook wel genoemd: online of telefonisch bestellen, en dan ophalen bij de winkel zelf (let op: je mag hierbij de winkel niet in). Iets besteld? Dan kun je dat vier uur later ophalen. Zo wordt ook in Haarlem met Click & Collect funshopping voorkomen en de kans op verspreiding van het coronavirus beperkt.

Toch funshoppen? Dat kan online, via Haarlemsewinkels.nl.

Winkels open Haarlem Centrum

“In Haarlem Centrum is een aantal winkels open, waarvan een deel voor Click & Collect”, bevestigt centrummanager Falco Bloemendal. “Zo hebben we in het centrum zo’n 300 horecazaken, waar je nu voor afhaal en bezorging terechtkunt. Op de gebruikelijke manier open zijn bijvoorbeeld de bloemisten en shops die reparaties verzorgen. Kleding- en schoenenzaken zijn grotendeels open voor Click & Collect. Grootwinkelbedrijven werken met centrale websites. Verder waren supermarkten en drogisterijen natuurlijk al een tijdje geopend. Ondernemers die diensten aanbieden, zoals makelaars en taxibedrijven, zijn ook open, maar hanteren net als andere ondernemers de coronamaatregelen zoals de 1,5 meter en het verplicht dragen van een mondkapje.”

Winkels open Marsmanplein Haarlem

Ook op het Marsmanplein kun je inmiddels bij diverse winkeliers ‘clicken & collecten’ (of op een andere coronaproof manier terecht). Natuurlijk zijn hier de grote ketens zoals Bruna en Blokker weer (deels) open, maar ook andere niet-essentiële winkels. Denk aan Toucha Fashion, North End Haarlem, Galjé Kappers en Kindermode Peppino.

In het overzicht hieronder zie je hoe je weer veilig kunt shoppen bij jouw favoriete winkeliers op het Marsmanplein.

(tekst gaat door onder de foto)

click collect marsmanplein winkels
Marsmanplein


Click & Collect Cronjéstraat

In de Cronjéstraat doen volgens onderneemster Havva van Melanie Mode alle ondernemers aan Click & Collect. “Maar heel eerlijk? Het zet nog geen zoden aan de dijk. Het voelt heel scheef dat bij de bakker, slager en groenteboer mensen met een mondkapje in de rij mogen staan, en wij bij twee klanten die voor onze winkel staan al op onze vingers getikt worden.” 

Havva roept alle Haarlemmers op vooral niet te twijfelen en de ondernemers uit de Cronjéstraat te steunen door telefonisch of online bestellingen te plaatsen. “Ik laat met liefde wat kledingstukken op afstand zien. Alles wat maar helpt om onze winkeliers en onze klanten weer bij elkaar te krijgen.” 

Winkels open Schalkwijk

“Bij ons is in principe momenteel alles open, maar natuurlijk wel op alternatieve wijze”, vertelt Janneke Heinen van Centrum Schalkwijk. “Zo heeft Action het rolluik een stukje omhoog staan en gemarkeerd waar je als klant kunt wachten als je aan het ‘collecten’ bent. Al zijn er niet echt wachtrijen in Centrum Schalkwijk.”

Centrum Schalkwijk hanteert reguliere openingstijden. Winkeliers kunnen hiervan afwijken.

click collect schalkwijk winkels
Centrum Schalkwijk