Haarlem Jazz 2021: ‘Dat we doorgaan is een feit’

Algemeen
De afsluiting van Haarlem Jazz 2019.
De afsluiting van Haarlem Jazz 2019. (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM - Nadat bekend werd dat het Veerplas Festival eind juli hoogstwaarschijnlijk doorgaat, is er nu ook goed nieuws vanuit de organisatie van Haarlem Jazz. ‘Het wordt wat ons betreft weer een Haarlem Jazz zoals altijd.’

“Iedereen heeft zoveel zin in een feestje, daarom zorgen we dat Haarlem Jazz 2021 gewoon doorgaat op de manier zoals mensen dat gewend zijn”, aldus organisator Martijn Bevelander. “We zijn alleen nog in afwachting van een aantal vergunningen, en natuurlijk weten we pas rond midden juli wat er coronatechnisch nog meer voor maatregelen moeten worden getroffen, maar dat we doorgaan - zonder 1,5 meter en alle ruimte om lekker te dansen en te feesten - dat is een feit.”

Kaartje kopen Haarlem Jazz 2021

Vorig jaar organiseerden Bevelander en zijn team een sit-down editie van Haarlem Jazz. Ook in 2021 vindt het festival - dat normaal zo’n 150.000 mensen (verdeeld over alle dagen) naar verschillende pleinen in de binnenstad van Haarlem trekt - op een iets andere manier plaats. “Zoals het er nu naar uitziet, zal het terrein wel afgesloten worden, maar eenmaal binnen dit terrein gelden er geen verdere maatregelen.”

Ook moeten bezoekers vooraf een kaartje kopen. “De prijs hiervan zal niet zo hoog zijn, ergens tussen de 7,50 euro en 10 euro verwacht ik, maar wij hebben deze inkomsten nodig om andere extra kosten te compenseren. Overigens zou het wel kunnen dat dit kaartje dan bijvoorbeeld de hele week geldig is, en dat je hiermee ook toegang krijgt tot andere festiviteiten bijvoorbeeld. Daarbij kunnen we nu zo’n 5000 mensen per dag ontvangen op Haarlem Jazz.”

Tekst gaat door onder de foto

haarlem jazz 2021 kaartjes
Haarlem Jazz 2019. - foto: Froukje Wilming

Haarlem Jazz: ‘Het oude normaal’

De kans is groot dat je als bezoeker van Haarlem Jazz 2021 een vaccinatiebewijs moet laten zien, of een negatieve coronatest. “Maar ook dat is koffiedikkijken”, aldus Bevelander. “Misschien is zelfs dat in augustus niet eens meer nodig. We wachten het af en gaan intussen door met de voorbereidingen voor Haarlem Jazz 2021, een tussenstap naar het oude normaal.”

Line-up Haarlem Jazz 2021

Wie er komen optreden op de 2021-editie van Haarlem Jazz? Daarover kan Bevelander nog niet veel zeggen. “We hebben wat artiesten in optie, maar kunnen je hier over een paar weken meer over vertellen. Het wordt in elk geval een even smaakvolle line-up als altijd, waarbij we dit jaar ook aan het begin van de avond al gave acts willen presenteren aan het publiek.”

Kaartjes Haarlem Jazz 2021

Haarlem Jazz 2021 vindt van 18 t/m 22 augustus 2021 plaats in Haarlem. De early bird-kaartverkoop van Haarlem Jazz 2021 voor de vrijdag en zaterdag is inmiddels gestart.