Haarlemse vrijgezellen, opgelet! GGD komt met ‘Sjansen met Janssen’

Algemeen
Straks niet meer alleen, maar samen eten met je nieuwe (gevaccineerde) liefde?
Straks niet meer alleen, maar samen eten met je nieuwe (gevaccineerde) liefde? (Foto: stockfoto)

HAARLEM – GGD Kennemerland organiseert op vrijdag 23 juli in het Kennemer Sportcenter ‘Sjansen met Janssen’. Van 17.30 tot 19.30 uur kunnen vrijgezelle volwassenen zonder medische indicatie zich aanmelden voor een vaccinatie met Janssen én een blind date. Die date krijgen ze na afloop van de vaccinatie, in de wachtruimte van de vaccinatielocatie.

“Voor veel mensen zonder partner, is de coronaperiode extra zwaar geweest”, aldus Harm Groustra van de GGD Kennemerland. “Het doel van het evenement ‘Sjansen met Janssen’ is dan ook om volwassenen die dat leuk vinden, in staat te stellen om elkaar op een laagdrempelige en coronaveilige afstand te ontmoeten. Tegelijkertijd geeft het hen een extra mogelijkheid om een vaccinatie te komen halen.”

Sjansen met Janssen: blind date

Uiteraard wordt de veiligheid in acht genomen tijdens het evenement, zo garandeert Groustra. “De vijftien minuten wachttijd is ervoor bedoeld om mensen die net gevaccineerd zijn, te monitoren op bijwerkingen. Deze wachttijd wordt nu gebruikt voor de blind date. Mocht een deelnemer zich niet goed voelen tijdens de blind date, dan is er medische hulp beschikbaar.”

Aanmelden en tweede date

Wie interesse heeft in een Janssen-vaccin én een blind date, kan zich vanaf dinsdag 20 juli aanmelden via de website van GGD Kennemerland. “De locatie wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een romantische plek waar pas-gevaccineerde mensen elkaar tijdens de vijftien minuten wachttijd beter kunnen leren kennen. Normaal is de vaccinatielocatie in Haarlem op vrijdag open tot 16.30 uur, voor deze gelegenheid zijn de openingstijden verruimd. Twee weken na de Janssen-vaccinatie zijn de deelnemers beschermd tegen COVID-19 en hebben zij meer mogelijkheden om te daten. Wanneer de blind date opvolging krijgt twee weken na de vaccinatie, ontvangt het stel een presentje van GGD Kennemerland.”

Over het Janssen-vaccin

Alle 18-plussers die dat willen, kunnen zich sinds juni melden bij de GGD voor een vaccinatie met het Janssen-vaccin. Mensen die al een afspraak hebben staan voor vaccinatie met een ander vaccin maar toch Janssen willen, kunnen hun afspraak omzetten naar 1 prik met het Janssen-vaccin.