Aantal positieve testen Haarlem daalt

Algemeen
De vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter sluit eind september.
De vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter sluit eind september. (Foto: Rowin van Diest)

HAARLEM - Het gaat weer de goede kant op qua corona in Haarlem: het aantal mensen dat positief test, daalde de afgelopen dagen sterk. Op maandag 26 juli was het aantal positief geteste Haarlemmers 59. Dat zijn er 19 minder dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (78). 

De afgelopen week (15 t/m 21 juli) waren er in Kennemerland 2.534 nieuwe besmettingen (461 per 100.000 inwoners). Dit zijn er 2 meer dan de week ervoor. Eind vorige week was Haarlem nog vuurrood en op niveau ‘zeer ernstig’ op de coronakaart.

In de meeste leeftijdsgroepen lag het aantal nieuwe besmettingen afgelopen week hoger ten opzichte van de week ervoor, met uitzondering van de 18- tot 24- en 25- tot 29-jarigen, die juist een afname lieten zien. 

Coronacijfers gemeente Haarlem

Hieronder zie je de grafiek met specifiek de cijfers uit de gemeente Haarlem. Tekst gaat door onder de grafiek.

corona cijfers haarlem positieve test

Vaccinatielocatie Haarlem sluit

In de periode van 7 januari t/m 21 juli zijn er 308.904 inwoners van de regio Kennemerland door de GGD gevaccineerd. Van de hen zijn 114.370 deels gevaccineerd (37%) en 194.534 volledig gevaccineerd (63%).

De komende weken zal het aantal gezette vaccinaties per week blijven afnemen. Als gevolg hiervan zal het aantal vaccinatielocaties verspreid over de regio ook afnemen. Zo sluit de Haarlemse vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter eind september.