Goede kinderopvang in Haarlem: 8 beste keuzes uitgelicht

Algemeen
Wat zijn de beste kinderopvangcentra van Haarlem?
Wat zijn de beste kinderopvangcentra van Haarlem? (Foto: Pexels)

HAARLEM - Druk met werk en geen oppas voor de kinderen? Wij helpen je bij het vinden van een goede kinderopvang in Haarlem.

Hier is jouw kind thuis

Jouw kind, dat is jouw alles. Thuis geef je jouw kids alle aandacht. Toch komt er een moment waarop het ‘gewone’ leven weer begint. Je gaat weer aan het werk en dat betekent dat jouw kind naar een kinderdagverblijf, naschoolse opvang of de buitenschoolse opvang (bso) gaat. Welke kinderopvang Haarlem past het beste bij jouw kind en jouw visie op opvoeden? Wij speurden het internet af, op zoek naar de kinderdagverblijven voor flexibele kinderdagopvang in Haarlem die van ouders een stralende beoordeling kregen.

Geen oppas? Geen probleem!

Ouders staan graag voor elkaar klaar. Daarom vind je online veel advies over kinderopvang Haarlem. Op diverse fora en sites (die zich speciaal bezighouden met het vinden van een goed kinderdagverblijf bij jou in de buurt) delen ouders onderling ervaringen. Wij hebben een overzicht samengesteld met de beste en leukste kinderdagverblijven in Haarlem. Geen oppas? Geen probleem! Met flexibele kinderopvang in Haarlem is er altijd een plek waar jouw kind veilig, vertrouwd en gelukkig kind kan zijn.

Kies de perfecte kinderopvang voor jouw kids 

Het kiezen van een geschikt kinderdagverblijf in Haarlem is een van de belangrijkste keuzes die je als ouder maakt. Waar moet je op letten bij het vinden van kinderopvang Haarlem? Een aantal handige tips: 

• Ga fysiek langs bij een aantal kinderdagverblijven

Op de website kan een kinderdagverblijf of naschoolse opvang nog zo’n goed en positief verhaal vertellen, maar je weet pas echt hoe het is als je er zelf langs gaat. Even sfeer proeven, kennismaken met de leiding en de locatie; neem je tijd en bekijk vooral meerdere kinderdagverblijven, voordat je een keuze maakt. Wed niet op één paard!

• Praat met leiding en medewerkers

Op een kinderdagverblijf geef je de zorg voor jouw kind uit handen. En je wil natuurlijk wel weten welke leidsters en medewerkers zich bekommeren om jouw kroost. Als jouw kind eenmaal naar een kinderdagverblijf in Haarlem gaat, sta je regelmatig in contact met de leiding. Het is belangrijk dat je een goede klik hebt, en dat je voor jezelf het vertrouwen hebt dat de leiding jouw kind de aandacht geeft die hij of zij verdient. Misschien vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je kind op zijn of haar eigen tempo ontwikkelt? Of dat hem of haar liefdevolle zorg geboden wordt?

• Hoe zijn de groepen samengesteld?

Voor kinderen is de stap naar de kinderopvang een grote. Vaak is het zelfs de eerste keer dat zij met een (grotere) groep kinderen te maken krijgen. Vraag daarom bij een kinderopvang in Haarlem naar de samenstelling van de groepen. Hoeveel kinderen zitten er maximaal in een groep? En wordt er gewerkt met horizontale groepen (kinderen van dezelfde leeftijd) of verticale groepen (kinderen van verschillende leeftijden).

• Informeer naar de dagindeling en pedagogische visie

Zeker baby’s zijn gevoelig voor prikkels. Daarom is het van belang dat het ritme op de kinderdagopvang of naschoolse opvang vergelijkbaar is met het ritme thuis. Voor peuters is vaak een dagindeling ontwikkeld, die aansluit bij de pedagogische visie van het kinderdagverblijf. Sluit deze visie ook aan bij jouw ideeën over opvoeden en opgroeien? Misschien hecht je er wel waarde aan dat jouw kind zich op zijn of haar eigen tempo ontwikkelt, bijvoorbeeld. Of dat hij of zij lekker kan spelen met andere kinderen? En welke activiteiten staan er dagelijks op het programma? 

• De locatie is belangrijk, maar volg vooral je gevoel

Het liefst vind je een kinderdagverblijf direct in de buurt van jouw woning of werk. Het spreekt voor zich dat dit veel (reis)tijd en plannen scheelt. Maar, hoe gunstig de ligging van de kinderopvang ook is, volg altijd je hart. De opvang moet vooral goed zijn en je wil direct een fijn, vertrouwd gevoel hebben bij de locatie en het team.

Om je te helpen hebben wij de beste en leukste kinderdagverblijven van Haarlem voor je verzameld (in willekeurige volgorde). Gebaseerd op de mening van ouders die hun kind of kinderen laten verzorgen en opgroeien bij een kinderopvang in Haarlem!

Kinderopvang in Haarlem? Hier kun je terecht!

1. Partou Kinderopvang

Plezier maken met vriendjes. Partou, een van de grootste kinderopvangorganisaties van Nederland, biedt elk kind een liefdevolle omgeving. In onze stad vind je in diverse wijken een Partou-kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang (bso). Ben je op zoek naar een kinderdagverblijf direct naast jouw woning in de Boerhaavewijk, Indische Wijk, Schalkwijk of kinderopvang in Haarlem-Noord? Kijk dan snel op de website van deze ervaren en betrokken organisatie.

2. Het Vosje

Wie Haarlem en kinderopvang zegt, zegt bso Het Vosje. De gezelligste en vrolijkste kinderopvang van Haarlem bestaat al ruim 25 jaar. Bij kinderdagverblijf Het Vosje in Haarlem bieden ze een veilige, inspirerende plek voor baby’s, peuters en kleuters waar rust, reinheid en regelmaat regeert. Een ideale plek ter voorbereiding op de basisschool! Naast deskundigheid blinkt het kindcentrum uit in flexibele kinderopvang in Haarlem. Dagen kunnen namelijk flexibel worden ingedeeld, ideaal voor werkende ouders. Het Vosje heeft drie vestigingen in Haarlem: Marsmanplein (Haarlem-Noord), Linschotenstraat (Haarlem-Centrum) en Ramspol (Haarlem-Zuid).

3. Kindergarden Haarlem

Nóg zo’n specialist voor het verzorgen en vermaken van jouw kind: bso Kindergarden Haarlem. Deze landelijke organisatie kent twee vestigingen in de stad. Je vindt Kindergarden Haarlem aan het Kennemerplein (tegenover het station, op een paar minuten lopen van het centrum) en aan de Hout, waar kinderen zich veilig en vertrouwd voelen in een mooie villa aan de Koningin Wilhelminalaan. Samen met jou als ouder stimuleren deze kindcentra kinderen om zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken.

4. HERO kindercentra (Stichting Kinderopvang Haarlem) 

Stichting Kinderopvang Haarlem en Kinderorganisatie Spaarne trekken sinds een jaar samen op. Onder de nieuwe naam HERO Kindercentra verzorgt de bso-organisatie kinderopvang in Haarlem en Spaarndam in élke vorm, voor elk kind in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Dat is pas een goede stap ter voorbereiding op de basisschool. Bij HERO is iedereen een held. Kinderen gaan dagelijks op avontuur om de beste versie van zichzelf te worden. Met 82 locaties voor kinderopvang en buitenschoolse opvang (bso) is er altijd een HERO bij jou in de buurt!

5. Smallsteps aan Zee Kinderopvang

Een achtertuin van duinen en bos. Wie wil daar nu niet ‘groot worden’? Smallsteps aan Zee is een kinderdagverblijf en bso, maar vooral een hele fijne plek middenin in de natuur. Natuurlijk staat het kind voorop, maar ook aan (werkende) ouders wordt gedacht. Je bepaalt zelf het aantal vaste dagen, en kunt volop ruilen. Kies je voor deze bso voorafgaand aan de basisschool? Smallsteps haalt dagelijks kinderen op bij Openbare Basisschool Beatrix en Aloysiusschool.

6. Wonderland Haarlem

Kinderopvang Wonderland combineert in de Bavoschool (dit kinderdagverblijf ligt aan de Westergracht 3, op een kwartiertje lopen en vijf minuten fietsen van het centrum) een peuteropvang en buitenschoolse opvang (bso). Elke dag is een ontdekkingsreis bij Wonderland. Kinderen worden aangemoedigd eigen keuzes te maken, binnen de veilige en uitdagende Wonderland-wereld. Deze reis laat kinderen groeien, van pasgeboren baby tot zelfverzekerd kind. Met een betrokken oudercommissie en een stortvloed aan positieve recensies kun je de zorg voor jouw kind met een gerust hart overdragen!  

7. Kinderopvang Midas (Haarlem-Noord)

Als het ook maar even kan, dan spelen kinderen bij bso Kinderopvang Midas buiten. De kinderopvang in Haarlem-Noord is al meer dan twintig jaar een heerlijke plek om kind te zijn en kinderen een goede voorbereiding voor de basisschool te geven. De huiselijke sfeer van het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang (bso) zorgen ervoor dat kinderen zich direct op hun plek voelen. En wat is er nu leuker dan buitenspelen, ontdekken in de natuur en sporten? Niet voor niets is de slogan van dit kindcentrum ‘buiten gewoon goed!’.

8.  Kindercentrum De Kleine Houtrakkers 

Bso de Kleine Houtrakkers (drie minuten fietsen of tien minuten lopen van het centrum) maakt het verschil. Bij dit kleinschalige kindercentrum in Haarlem bieden ze meer voor jouw kind. De naam kindercentrum is bewust gekozen. Kinderen doen namelijk veel meer dan alleen ‘verblijven’ bij De Kleine Houtrakkers. Ze leren samen spelen, doen mee aan inspirerende activiteiten en genieten dagelijks van verse warme maaltijden - bereid door een eigen kok. De kinderopvang in Haarlem is gevestigd in een prachtig pand, met meer dan voldoende ruimte voor (buiten)speel- en slaapruimtes.