Impressies voor/na verbouwing van de historische toegang naar de Janskerk aan de Jansstraat en het Archiefcafé.
Impressies voor/na verbouwing van de historische toegang naar de Janskerk aan de Jansstraat en het Archiefcafé. ((Foto: PR ))

Noord-Hollands Archief gaat publiekslocatie Janskerk verbouwen

HAARLEM - Het Noord-Hollands Archief gaat van 6 mei tot 14 oktober de publiekslocatie Janskerk op de Jansstraat verbouwen. Daarom is de Janskerk in die periode voor publiek gesloten. Bezoekers voor de studiezaal kunnen in de aankomende maanden terecht op de locatie aan de Kleine Houtweg.

Dienstverlening tijdelijk naar locatie Kleine Houtweg

De studiezaal, de Commandeurszaal en het Archiefcafé in de Janskerk zijn toe aan vernieuwing. Het Archiefcafé wordt groter en wordt omgebouwd tot een ontmoetingsplek voor bezoekers, onderwijsgroepen en voor diverse andere doelgroepen. De historische toegang naar de Janskerk wordt van glazen deuren voorzien zodat de zichtbaarheid van het interieur van de kerk voor het langslopende publiek en de omwonenden wordt vergroot.

Dienstverlening verlegd

Het Noord-Hollands Archief zet sinds een aantal jaren versterkt in op digitale dienstverlening met onder meer de 'Scannen op verzoek'-dienst, een chatdienst en meer digitalisering van stukken. Daarom is de dienstverlening aan het begin van het jaar helemaal over gegaan naar de Janskerk in de Jansstraat om gebundeld op één plek goede service te kunnen verlenen.

Meer berichten