Ook Haarlem Culinair gaat niet door: ‘Met pijn in ons hart’

Uitgaan
Haarlem Culinair wordt verplaatst naar 2022.
Haarlem Culinair wordt verplaatst naar 2022. (Foto: Ad Timmers)

HAARLEM - Door de sterkte toename van coronabesmettingen in de regio Haarlem, blaast ook Haarlem Culinair nu haar evenement af.

“We moeten onze eetafspraak helaas verplaatsen. Meer dan een jaar meebewegend in de grillige vormen en regels opgelegd door de Rijksoverheid, lukte het ons keer op keer een passend uitvoerbaar veilig plan op tafel te leggen om Haarlem Culinair 2021 te kunnen laten plaatsvinden. Zelfs toen vrijdag er opnieuw maatregelen werden aangekondigd, lag er meteen een passend plan op tafel. Zo kon het nog steeds.”

‘Niet rendabel meer’

Haarlem Culinair legde het plan neer bij de deelnemende restaurants, maar die kampen nu met personele problemen volgens de organisatie. “Daarbij kunnen we de capaciteit op de Grote Markt, met bezoekers op anderhalve meter laten zitten, niet meer rendabel krijgen. Afgelopen weekend haakte daarom - begrijpelijk - een aantal deelnemers af en werd de situatie steeds nijpender. Na 27 jaar Haarlem Culinair - en het merk Haarlem als gastronomische hoofdstad sterk in de markt te hebben gezet - kunnen we nu niet anders dan het evenement verplaatsen naar 2022. Met pijn in ons hart, maar ook alle begrip voor de deelnemers.”

Veerplas Festival afgelast

Eerder liet ook de organisatie van het Haarlemse Veerplas Festival al weten het festival - dat op 24 juli zou plaatsvinden - niet in de geplande vorm te kunnen laten doorgaan. 

En ook Haarlem Jazz & More is inmiddels verplaatst naar 2022.