Veerplas Festival valt in het water door corona: ‘We gaan elkaar niet zien op 24 juli’

Uitgaan
Hopelijk wel een Veerplas Festival in 2022.
Hopelijk wel een Veerplas Festival in 2022. (Foto: PR Veerplasfestival organisatie)

HAARLEM - Een zware domper voor de organisatie van het Haarlemse Veerplas Festival, dat op 24 juli bij de Haarlemse Waarderpolder zou plaatsvinden. Door het oplopende aantal coronabesmettingen in ons land, zijn de maatregelen voor evenementen aangescherpt en is de organisatie genoodzaakt het event af te blazen.

“Het is lastig onder woorden te brengen welke emoties dit nieuws bij ons oproept”, aldus het Veerplas Festival, dat eerder nog een ‘go’ kreeg. “In de afgelopen onzekere anderhalf jaar hebben we alles op alles gezet en de mogelijkheid gekregen het 24 juli te proberen, ook al was de kans op dit scenario aanwezig. Dankzij veel support van jullie als bezoekers, de gemeente Haarlem, alle leveranciers en medewerkers gingen we ervoor. Wat hadden we er allemaal zin in. Het zou een onvergetelijke editie worden... En tóch gaan we elkaar helaas niet zien 24 juli aanstaande.” 

Nieuwe maatregelen tot en met 13 augustus

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge lieten in de persconferentie van vrijdag weten dat nieuwe maatregelen nodig zijn. In elk geval tot en met 13 augustus. Dit omdat het aantal besmettingen snel toeneemt, ook met de nieuwe variant van het coronavirus, en omdat nog niet iedereen gevaccineerd is. 

Zo geldt onder meer voor evenementen en sportwedstrijden dat bezoekers een vaste zitplaats moeten hebben en anderhalve meter afstand moeten kunnen houden. Hier lees je alle nieuwe maatregelen tot en met 13 augustus.

Veerplas Haarlem afgelast door corona

De organisatie van het Veerplas Festival laat weten aan haar bezoekers zo snel mogelijk met meer informatie te komen over de vervolgstappen. “In plaats van dat we komende week het festival opbouwen, gaan we ons nu buigen over oplossingen, de toekomst en vooral ook nieuwe kansen, want... we moeten door!” 

Evenementen Haarlem 2021

Of andere evenementen in de stad - zoals Haarlem Jazz en Haarlem Culinair in augustus wel doorgaan, is nog afwachten.