Gemeenteraad Heemskerk: ''Dit moeten we SAMEN doen!''

Algemeen
De gemeenteraad van Heemskerk met burgemeester Baltus.
De gemeenteraad van Heemskerk met burgemeester Baltus. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Wat vijf weken geleden nog ver weg leek, heeft nu ons dagelijks leven helemaal in zijn greep. Ons, én de rest van de wereld. Iedere dag merken we de enorme impact van het coronavirus. Dagelijks krijgen we berichten met het aantal nieuwe besmettingen en overledenen.

Het heeft een grote impact op ons leven. Persoonlijk maar ook zakelijk. Onze tuinders die hun omzet in deze periode vernietigd zien worden. Onze horeca die niet open mag en daardoor geen inkomen heeft. Winkels die wel open mogen, maar vrijwel geen klanten zien. Sportverenigingen die op slot zijn.

Het is geen tijd om partijpolitiek te gaan bedrijven

Persoonlijk omdat we op dit moment niet kunnen doen wat we normaal met mooi weer zouden doen. Omdat we familie en vrienden alleen nog digitaal kunnen zien. Omdat onze ouderen, maar ook bijvoorbeeld gehandicapten nu gedwongen zijn binnen te blijven en vrijwel niemand kunnen zien of aanraken. Omdat u wellicht ook iemand kent die op dit moment ziek is. Kortom, het ontwricht.

De afgelopen weken kregen we van onze burgemeester een brief en een videoboodschap. Normaal gesproken leest u maandelijks in de Heemskerkse Courant een bericht van elke fractie uit de gemeenteraad. Maar ook voor ons als raad geldt in deze periode dat we het vooral SAMEN moeten doen. Het is geen tijd om partijpolitiek te gaan bedrijven.

Dat wil niet zeggen dat we allemaal niet kritisch zijn op lopende onderwerpen, ieder vanuit de eigen standpunten, maar dat wil wel zeggen dat, als het om deze crisis gaat, ook wij de schouders eronder zetten en gezamenlijk alles doen wat nodig is om onze inwoners te ondersteunen.

Veel zaken worden landelijk georganiseerd en uitgerold. Maar ook de gemeente draagt haar steentje bij. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om gemeentelijke belastingen later te betalen. Op de site van www.heemskerk.nl treft u alle informatie aan.

Samen staan we voor een enorme opgave die voorlopig nog niet klaar is. Er wordt door heel veel mensen dag in dag uit ontzettend hard gewerkt om het virus te bestrijden. Of het nu in de zorg is, de scholen die digitaal lesgeven of de supermarkten die ons blijven voorzien van eten, drinken én toiletpapier. Fantastisch. Wij nemen diep ons petje af voor iedereen die zichzelf zo snel kon aanpassen en onder deze druk toch door kan werken.

En we nemen ook ons petje af voor u. Want de wijze waarop u om gaat met overheidsrichtlijnen is fantastisch. Afgelopen weekend, prachtig weer maar ons duingebied was zelfs uitgesproken rustig. En we zien ook geweldige initiatieven naar de zorg, maar ook naar onze lokale ondernemers.

Wij nodigen u uit om dit vol te houden! Als gemeenteraad gaan we digitaal door met ons werk. Dit vraagt wat aanpassing, maar dat valt in het niets bij wat veel van onze inwoners te doen hebben.

Hou ons vooral op de hoogte van zaken waar u tegenaan loopt. Dit kan altijd via de contactpersoon van uw eigen partij en anders kunt u mailen naar de griffie via griffie@heemskerk.nl.

Met u kijken wij allemaal uit naar de tijd dat alles weer normaal is. Hoewel we dat nu nog niet echt zien, zal deze crisis ook goeie dingen brengen. Al is het alleen al dat we meer omzien naar elkaar. Dat we de kleine dingen weer waarderen. Dat we het SAMEN doen! Wij wensen u en de mensen om u heen veel gezondheid en sterkte toe de komende periode!

Fractie Heemskerk Lokaal

Fractie CDA

Fractie VVD

Fractie D66

Fractie Groen Links

Fractie Liberaal

Fractie PVDA