Nieuwe roman van Waardse Marieke Douwes-Franz is verschenen

Cultuur
Marieke toont trots het eerste exemplaar van haar boek.
Marieke toont trots het eerste exemplaar van haar boek. (Foto: Marieke Douwes Fransz)

HEERHUGOWAARD - De nieuwe roman van Marieke Douwes-Fransz uit Heerhugowaard is verschenen. In ‘Klavers, Edelweiss & Sachertorte - Een roman waarin de liefde voor familie krachtiger blijkt dan ooit’ neemt Douwes-Fransz de lezer mee naar Salzburg en Ierland. Geschreven in vlotte taal volg je twee personages in hun zoektocht naar wat en wie nou eigenlijk familie is. Deze heerlijke roman is eind maart verschenen en wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Waardse Marieke Douwes Fransz presenteert eerste boek

Zodra Viola en Jochem elkaar ontmoeten beseffen ze allebei dat er iets bijzonders gebeurd is. Maar dan wordt Jochem op een heftige manier herinnerd aan een liefde uit het verleden.

Dit zet niet alleen hun relatie op scherp maar zorgt ook voor een onthulling die Viola’s leven, zoals zij het kent, ondersteboven gooit. Ook al beseft ze dat familie niet altijd uit bloedverwanten hoeft te bestaan; toch gaat ze op zoek naar haar wortels.

Hilarische zus

Dit brengt haar naar Oostenrijk en Ierland maar vooral dichterbij de mensen die haar dierbaar zijn: haar ouders, haar hilarische zus en natuurlijk Jochem. En uiteindelijk blijkt Viola niet de enige te zijn wiens ogen geopend worden. De bergen roepen. In het Iers en in het Duits. Ga je mee?

Over de auteur

Marieke Douwes-Fransz (1977) is opgegroeid op het Friese platteland met een Indo vader en een half-Oostenrijkse moeder. Waar de belangstelling van haar oudere zus vooral naar Indonesië uitgaat, stroomt bij Marieke het Oostenrijkse bloed sneller. Al jong ging ze mee op vakantie naar Oostenrijk waar ze elke keer weer het gevoel van thuiskomen ervoer. Wanneer ze niet schrijft of leest werkt Marieke met veel plezier in een gezellige winkel in de binnenstad van Alkmaar en is ze graag thuis bij haar gezin en hun hondje. Marieke woont samen met haar man en twee dochters in Heerhugowaard.

‘Klaver, Edelweiss & Sachertorte’ van Marieke Douwes-Fransz is verkrijgbaar bij de bekende (online) boekhandels. ISBN 9789464311976. Zie ook mariekedouwesfransz.nl.

Afbeelding