(Foto: VINCENT DE VRIES/ RODI MEDIA)

Jubilerend Reiger Boys houdt sponsorloop voor goed doel

  Sport

HEERHUGOWAARD – Dat Reiger Boys dit seizoen zeventig jaar bestaat, zal weinig Heerhugowaarders ontgaan zijn. Met onder meer een ballonnenwedstrijd, de Waardcup, een mini-Waardcup voor kabouters, een pubquiz en een spectaculaire veiling heeft de Waardse voetbalvereniging het jubileumseizoen al aardig wat kleur gegeven. De volgende activiteit die op stapel staat is een sponsorloop voor alle jeugdleden, zondag 7 april. "We hopen – en gaan er stilletjes van uit – dat zoveel mogelijk jeugdleden meedoen en zo hun steentje willen bijdragen voor het goede doel."

Aan het woord zijn Hans van der Veldt en Wil Verkooijen, organisatoren van de sponsorloop. Enthousiast steken ze van wal over de activiteiten die al georganiseerd zijn in het voetbalseizoen 2018-2019. Voor de sponsorloop zijn inmiddels de nodige voorbereidingen gedaan. "Alle jeugdcoördinatoren, elftalbegeleiders en trainers zijn geïnformeerd over de loop", vertelt Hans. Verder zijn er sponsors gevonden voor het drukwerk (Bejo Druk & Print en DN Media) en de keycoards (Jacco Bakker) en is goed nagedacht over de route. Wil: "Vorige week zijn de sponsorkaarten aan de jeugdleden uitgedeeld. De mensen kunnen hen binnenkort dus aan de deur verwachten." Ouders, opa's en oma's, buren en kennissen kunnen de kinderen sponsoren per gelopen ronde of voor een vast bedrag. Voor de verschillende leeftijdscategorieën zijn drie verschillende parcoursen uitgezet op sportpark De Wending, de thuishaven van Reiger Boys. De sponsorkaarten moeten in de week van 25 maart weer worden ingeleverd; de kabouters hebben nog tot zondag 31 maart.

Spieren voor Spieren

De opbrengst van de sponsorloop komt deels ten goede aan stichting Spieren voor Spieren. "We vinden het belangrijk om onze jeugdleden erop te wijzen dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat ze kunnen sporten", legt Hans uit. "Door mee te doen aan de sponsorloop kunnen ze hun goede, sterke spieren inzetten om leeftijdsgenootjes met een spierziekte te helpen."

Mooie prijzen

Om de jeugd extra te motiveren, zijn er per categorie én per team mooie prijzen te verdienen. Voor de kabouters zijn er bijvoorbeeld vrijkaartjes voor indoorspeelparadijs Ballorig en restaurant/speeltuin de Bolle Buik te winnen en voor oudere kinderen liggen er onder meer bioscoopbonnen, vrijkaartjes voor het zwembad, gloednieuwe sporttassen, voetballen, cadeaubonnen voor Happy Meals en teamuitjes naar Outdoorpark Alkmaar klaar. De rest van de opbrengst wordt gebruikt om de nog op handen zijn de jubileumactiviteiten mee te bekostigen.

Wil: "Reiger Boys heeft in totaal ruim 750 jeugdleden en we hopen echt dat een groot deel daarvan mee gaat doen. Voor het startschot hebben we drie prominente clubmensen geregeld, onder wie het oudste nog levende lid van de vereniging, Herman Wuis. Hij was zestien toen op 6 juli 1948 Reiger Boys werd opgericht. Verder hebben we natuurlijk aardig wat vrijwilligers nodig om tijdens de sponsorloop hand- en spandiensten te leveren. Zij kunnen zich aanmelden via de website van de club. We zien dat het evenement steeds meer begint te leven, mooi om te zien!"

Spetterende afsluiter

Na de sponsorloop gaat het jubileumseizoen van Reiger Boys nog even door, met het internationale jeugdtoernooi op 30 mei, het pupillenweekend op 1 juni en als spetterende afsluiter het eindfeest op 22 juni. De sponsorloop voor Spieren voor Spieren is zondag 7 april op het terrein van Reiger Boys aan de Lotte Beesedijk 1. De jongste jeugd start om 10.30 uur, de oudste groep is rond 13.00 uur klaar. Meer weten? Kijk op www.reigerboys.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries