Vanwege de vele enthousiaste reacties en bezoekers is Floris nu tot en met 27 oktober 2019 in Hoorn te zien.
Vanwege de vele enthousiaste reacties en bezoekers is Floris nu tot en met 27 oktober 2019 in Hoorn te zien. ((Foto: aangeleverd))

Museum van de 20e Eeuw in Hoorn verlengt expositie Floris

HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw verlengt de expositie over de befaamde tv-serie 'Floris'. Het is in 2019 exact vijftig jaar geleden dat de serie werd uitgezonden. Vanwege de vele enthousiaste reacties en bezoekers is Floris nu tot en met 27 oktober 2019 in Hoorn te zien.

Floris is een Nederlandse televisieserie uit 1969 en het best bekeken programma uit dat jaar. Zowel regisseur Paul Verhoeven als acteur Rutger Hauer, die deze zomer overleed, debuteerden met deze serie. Floris gaat over een middeleeuwse ridder die spannende avonturen beleeft.

Op de expositie zie je veel foto- en filmmateriaal van de serie en originele rekwisieten. Dankzij de medewerking van Jaap Kooimans (auteur van het nieuwe boek 'Floris, het complete verhaal achter de succesvolle televisieserie') en bruiklenen van diverse musea en personen geeft het museum een goed beeld van het ontstaan, het succes en de bijzondere geschiedenis van Floris. Rutger Hauer, die zijn carrière als ridder Floris begon, is op talloze foto's te bewonderen en allerlei opvallende gebeurtenissen bij de opnames van de tv-serie komen aan bod.

Plezier voor kinderen

Ook wie de serie niet goed kent zal genieten van deze tentoonstelling. Het Museum van de 20e Eeuw staat bekend als museum voor gezinnen en kinderen. Ook bij 'Floris' wordt deze leeftijdscategorie niet vergeten. Er zijn veel doe- en speeldingen voor kinderen. Kinderen kunnen zich compleet uitleven als ridders en prinsessen. Met pijl-en-boogschieten, ridder- en prinsessenkleding en natuurlijk zwaarden. Ze kunnen ook op een prachtig vintage mechanisch hobbelpaard zitten. En verder lekker griezelen bij een kerker en spelen in een groot speelkasteel.

DDR-expositie

In november start in het Museum van de 20e Eeuw een tentoonstelling onder de titel 'De tastbare DDR'. Het is dit najaar precies dertig jaar geleden dat de Muur viel. Een goede aanleiding om aan de hand van honderden Oost-Duitse (gebruiks)voorwerpen te laten zien hoe het leven achter het IJzeren Gordijn was.

Meer info: www.museumhoorn.nl.

Meer berichten