Expoost in Hoorn: beeldentuin weer open

Algemeen
De mooie stille beeldentuin van Expoost in het hartje van de stad.
De mooie stille beeldentuin van Expoost in het hartje van de stad. Foto: Dime Spijkerman

HOORN - De fraaie beeldentuin van pop-up museum Expoost aan de Roode Steen gaat zaterdag 22 mei weer open. Het museumgebouw zelf blijft vooralsnog gesloten, hopelijk mogen de deuren daarvan begin juni weer open.

De mooie stille beeldentuin van Expoost in het hartje van de stad is een lust voor het oog. De enthousiaste vrijwilligers zorgen er continue voor dat de tuin perfect wordt onderhouden. In samenwerking met Stichting In den Beginne zijn er ook weer een aantal fraaie nieuwe beelden aan de tuin toegevoegd.

Er zijn beelden te zien van de kunstenaars Marina van der Kooi, Juliette van Bavel, Rolf Mulder, Ton Kalle, Dick Simonis, Helena Lambert en Petry Claassens, Hetty Looman en Marion Jebbink. Aangezien het pop-up museum zelf nog gesloten blijft, kan de tuin bezocht worden via de achteringang van het naastgelegen Ysbrantsz Boutique Hotel aan het Achterom. De beeldentuin is open tijdens de openingsuren van het terras van Ysbrandtsz. De toegang is gratis.

Zodra het weer mag, naar verwachting begin juni, opent Expoost met de expositie ‘Inktspot’, met de beste honderd politieke tekeningen van 2020. Verderop in het jaar verzorgt het museum een overzichtstentoonstelling van de Hoornse kunstenaar Servaas Schoone.