Bloemen, eten en een praatje als steuntje in de rug

Algemeen
Er zijn verschillende acties op touw gezet.
Er zijn verschillende acties op touw gezet. (Foto: aangeleverd )

MOLENWIJK - Buurtvereniging Molenwijk heeft verschillende acties op touw gezet om bewoners van de wijk een hart onder de riem te steken in deze tijd. De vereniging is een samenwerking gestart met Diaconie Noord om de mensen in de wijk beter te kunnen steunen.

De Diaconie stelt geregeld 25 tasjes met gratis voedsel beschikbaar voor bewoners van de Molenwijk. Vandaag zijn de eerste tasjes gevuld en rond gebracht, vanwege Pasen zaten er dit keer ook bosjes tulpen bij. “De bloemen die over waren, hebben we bij de winkeliers in het centrum gebracht, die kunnen ook wel een oppepper gebruiken,” vertelt bestuurslid Chantal Teppema.

Vanaf volgende week start ook de actie De buren koken! Eet u mee?. Een keer in de week kunnen mensen voor € 2,50 per persoon een gezonde maaltijd bestellen. Die wordt door een buur thuisbezorgd. 

“We zijn nog in de opstartfase,” legt bestuurslid Iman de Ruijter uit. “Het is een heel geregel, maar erg leuk om te doen. We moeten het toch met elkaar redden in deze tijd, dan kan je beter ook iets doen voor elkaar. We brengen eten en maken even een praatje aan de deur. Zo leuk om te zien hoe blij mensen daar van worden.”

Naast het contact aan de deur onderhouden bestuursleden online en telefonisch contact met de 102 leden van de buurtvereniging. Zodra iemand iets nodig heeft springen ze er op in: “Er was een vrouw die geen Nederlands spreekt. Haar man zit vanwege het reisverbod vast in Egypte en hun horecazaak moest vanwege de maatregelen dicht. Nu heeft zij geen inkomsten en was radeloos. Dan nemen wij contact op met de gemeente en helpen met uitzoeken zodat ze niet in de schulden belandt,” vertelt Iman.

Mensen die willen helpen bij het rondbrengen van het eten zijn van harte welkom. Hoe meer mensen helpen, hoe langer het praatje aan de deur is.

Meer informatie facebook: Buurtvereniging Molenwijk Amsterdam of via email: molenwijkbuurtvereniging@gmail.com